NOS Schaatsen

Wüst: slim plannetje bedenken

Wüst: ben goed, maar niet super

Ireen Wüst is bij de WK afstanden in Heerenveen ook op de 1.500 meter blijven steken op de zilveren positie. "Ik moet het ermee doen, maar dat vind ik op dit moment nog best lastig", windt de aan triomfen gewende Brabantse er geen doekjes om. "Weer tweede. Daar heb ik dit weekeinde een beetje een abonnement op."

Eerder moest het boegbeeld van het Nederlandse vrouwenschaatsen al genoegen nemen met zilver op de 3.000 meter en de ploegenachtervolging, terwijl op de 1.000 meter het podium net buiten bereik bleef.

Op de 1.500 meter kon de opening en de eerste volle ronde haar goedkeuring nog wel wegdragen. "Normaal gesproken is de tweede volle ronde mijn sterke punt. Maar daar rijdt Bowe 29,4 en ik 29,7. Daar heb ik het verloren. Daar baal ik gewoon een beetje van."

"Mis de topsnelheid"

"Het ene seizoen is het andere niet. Vorig jaar reed ik met twee vingers in de neus 1.53 of 1.54. Dit jaar mis ik de topsnelheid. Ik wil het zo graag, ik geniet van zo'n vol Thialf en dan wil ik ook echt iets heel speciaals laten zien. Alleen, het gaat gewoon niet harder dan dit."

Wüst voelt zich goed. "Maar ik heb dit weekeinde niks supers. Geen topvorm, zoals dat heet, dat het vanzelf komt. Ik moet er heel hard voor werken. Dat is niet erg, ook dan moet ik mee kunnen doen om het goud. Maar het is niet genoeg."

Benen omhoog

Aan haar nieuwe ploeg, Team Continu, dat ze na dit seizoen alweer gaat verlaten, ligt het in ieder geval niet. "Nee, absoluut niet. Ik heb een heel goede ploeg, een heel goede begeleiding, alles staat als een huis. Ik ben ook Europees kampioene geworden. En dit weekeinde word ik gewoon even drie keer tweede. Bij TVM lukte ook niet alles."

"Ik moet nu een heel slim plannetje gaan bedenken om die supervorm in Calgary wél te hebben", kijkt ze alweer vooruit naar de WK allround die over drie weken aan de orde zijn. Ze heeft wel een idee: "Ik denk de benen omhoog."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl