ANP
NOS Sport

Van Diepen komt tekort voor WK-finale 800 meter: 'Nog niet compleet als loper'

Tony van Diepen is er tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Eugene niet in geslaagd de finale van de 800 meter te bereiken. De 26-jarige atleet uit Heerhugowaard klokte een tijd van 1.46,70.

Dat leverde Van Diepen de zesde plek in zijn serie op. De Keniaanse olympisch kampioen Emmanuel Kipkurui Korir won de heat in 1.45,38.

Zilver

Op de openingsdag van het tiendaagse toernooi aan de Amerikaanse westkust had 'Tony2Laps' wel succes gehad. Hij maakte deel uit van het Nederlandse kwartet dat op de 4x400 meter gemengde estafette zilver behaalde.

In het slotweekeinde komt Van Diepen normaliter nog in actie op de reguliere 4x400 meter. Op dat onderdeel behaalde hij tijdens de Olympische Spelen van Peking samen met Liemarvin Bonevacia, Terence Agard en Ramsey Angela een zilveren medaille.

Van Diepen mist WK-finale 800 meter: 'Was mijn dag niet'

Van Diepen had een finaleplaats als grote doel in Eugene, maar kwam daar niet bij in de buurt. "Het was mijn dag niet", concludeerde hij teleurgesteld na zijn race. Van Diepen liep dit jaar al 1.44,14, waarmee hij de derde plaats bezet op de Europese ranglijst over 2022.

"Dit is een goed leermoment", keek hij vooruit naar de EK, die over drie weken in München worden gehouden. "Ik heb op de 800 meter nog geen ervaring met twee races lopen in twee dagen. Ik voelde vermoeidheid in de benen. Ik ben nog niet compleet als loper."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl