Orange Pictures
NOS Sport

Heupblessure kost Koreman de marathon op EK atletiek in München

Björn Koreman moet de marathon op de EK atletiek in augustus overslaan. De atleet heeft een heupblessure opgelopen die hem wekenlang aan de kant houdt.

De 31-jarige Koreman voldeed in april in de marathon van Rotterdam ruim aan de limiet met een tijd van 2.10.32. De Europese titelstrijd in München zou zijn eerste grote toernooi worden.

"Waar ik een paar weken geleden nog dacht dat het een onschuldig pijntje in mijn heup was, kreeg ik de realiteit te horen van de sportarts. Een stresshaard in mijn ilium, wat dus vier weken looprust betekent. Met nog zeven weken tot de EK kan daar dus meteen een streep doorheen", schrijft de 31-jarige Koreman op zijn Instagram-pagina.

Twee keer pech

Vorig jaar liep Koreman deelname aan de olympische marathon mis. Hij had wel aan de limiet voldaan, maar er waren nog vijf andere atleten met de limiet op zak. De Atletiekunie koos voor de drie mannen met de beste tijden. "Hierdoor voelt het extra zuur, maar ook hier zal ik weer sterker uitkomen om de komende marathons te gaan vlammen richting Parijs 2024."

Tom Hendrikse en Ronald Schröer lopen wel de marathon bij de EK. Abdi Nageeye is de enige Nederlander die meedoet aan de marathon bij de WK die over ruim twee weken beginnen in het Amerikaanse Eugene.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl