1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

Dj's krijgen betaald voor optreden bij Grand Prix Zandvoort

De dj's die komend weekend tussen de races door in Zandvoort optreden, krijgen betaald. Dat heeft de organisatie van de Dutch Grand Prix laten weten. Daarmee gaan ze in op het verzoek van zangeres Davina Michelle, die alleen het volkslied wilde zingen in Zandvoort als andere artiesten betaald zouden krijgen.

Vorige week ontstond ophef toen bleek dat de organisatie muzikanten had gevraagd om in ruil voor vip-kaarten op te treden. In een video zei zanger Joshua Nolet van de band Chef'Special dat hij boos was over hoe er naar muzikanten wordt gekeken. Hij was ontstemd over het verzoek van de organisatie, onder meer omdat muzikanten het al zwaar hebben vanwege het afgelasten van het festivalseizoen. Voordat er ophef ontstond, had Davina Michelle al toegezegd het volkslied gratis ten gehore te brengen.

Vereerd met Davina

De organisatie van de Grand Prix laat nu weten dat het "entertainmentprogramma van de Formule 1 is aangepast". "Met verschillende dj's vanaf diverse plekken zal het publiek op de tribunes worden vermaakt. We zijn vereerd en blij dat Davina het Wilhelmus zal vertolken voor onze racefans", zegt een woordvoerder. "Welke dj's gaan optreden, houden we nog even geheim."

Vorige week reageerde de organisatie op de beroering door te zeggen dat niet alle kosten worden gedekt. "Iedereen heeft het zwaar in de entertainmentsector, dat staat voorop. Maar wij zitten ook met 70 procent inkomsten, terwijl we 100 procent kosten hebben", zei een woordvoerder toen.

Van het oorspronkelijke aantal bezoekers mag komend weekend vanwege de coronamaatregelen twee derde aanwezig zijn. "We zijn op zoek naar creatieve oplossingen om daarmee om te gaan. Er zijn artiesten die daarin geloven en eraan meedoen", zei de woordvoerder.

Advertentie via Ster.nl