Georginio Wijnaldum
NOS VoetbalAangepast

Mourinho steunt geblesseerde Wijnaldum, die moet vrezen voor WK: 'Forza Gini'

Georginio Wijnaldum heeft in zijn nog korte verblijf bij AS Roma een enorme tegenvaller moeten incasseren. De 31-jarige middenvelder liep zondag op de training een scheenbeenblessure op en is voorlopig uitgeschakeld. Roma spreekt van "een ernstige blessure".

De van Paris Saint-Germain gehuurde voetballer wordt de komende dagen verder onderzocht. Het is vooralsnog onduidelijk hoe lang Wijnaldum is uitgeschakeld.

WK in gevaar?

De Romeinse club meldt dat Wijnaldum een breuk heeft in het scheenbeen, maar die term wordt ook vaak gebruikt bij een scheur. Voor een scheur staat normaal gesproken een herstelperiode van zes weken. Bij een breuk is de revalidatieperiode doorgaans minimaal drie maanden en dan kan Wijnaldum deelname aan het WK in november vergeten.

Door de blessure lijkt de kans voor Wijnaldum om deel te nemen aan het WK voetbal in Qatar (20 november-18 december) dus erg klein geworden. De 86-voudig international raakte in de vorige interlandperiode zijn plaats in de Oranje-selectie kwijt wegens een gebrek aan vorm.

Bij PSG kwam hij amper aan spelen toe en daarom verkaste hij naar Roma; om meer minuten te maken en zijn plek in Oranje te heroveren.

Warme woorden 'The Special One'

Bij Roma werd Wijnaldum groots onthaald. Volgens José Mourinho is de Nederlandse middenvelder afgelopen weken snel opgenomen in de groep. Op sociale media reageerde de Portugese trainer op Wijnaldums blessure met warme woorden en een Roma-shirt met 'Forza Gini'.

"Soms kan voetbal shit zijn. In slechts twee weken is Gini één van ons geworden vanwege zijn menselijke kwaliteiten. Zijn voetbalkwaliteiten kenden we al. Tot ons verdriet raakte hij bij een zeer ongelukkig moment ernstig geblesseerd, waardoor hij lang niet zal kunnen spelen."

De Instagram-post van Mourinho

Vervolgens gaat de 'The Special One' in op het rumoer dat is ontstaan rondom het incident op de training van zondag.

"Het is niet alleen voetbal dat shit kan zijn. Mensen kunnen het ook zijn..." In Italiaanse media gaat rond dat de 19-jarige Ghanees Felix Afena-Gyan schuld zou hebben aan Wijnaldums blessure. Mourinho neemt het voor Afena-Gyan op, veegt op z'n Mourinho's de vloer aan met "het tuig" dat de geruchten verspreidt en vraagt steun voor beide spelers.

"Degenen die de geruchten begonnen dat een goede jongen als Felix verantwoordelijk is voor wat er gebeurde, zijn het echte tuig. Laten we allemaal samen staan vanavond: we spelen voor AS Roma, voor Wijnaldum en voor Afena-Gyan."

Afena-Gyan scheen op sociale media ook zijn licht op de situatie: "Probeer het hele verhaal te achterhalen, voordat je veroordeelt. Het is moeilijk iemand te verslaan die nooit opgeeft."

Rondom zijn transfer naar AS Roma heeft Wijnaldum geen contact gehad met Oranje-bondscoach Louis van Gaal, die hem thuis liet voor de laatste vier interlands:

Wijnaldum: 'Als ik opgeroepen word, zal er eerst gesprek met Van Gaal zijn'

Roma speelt maandagavond zijn tweede duel in de Italiaanse Serie A tegen Cremonese. De eerste wedstrijd wonnen de Romeinen met Wijnaldum als invaller.

Koploper in Italië is Napoli, dat zondag met 4-0 Monza versloeg. AC Milan speelde gelijk bij Atalanta. Fiorentina, tegenstander van FC Twente in de play-offs van de Conference League, kwam niet verder dan 0-0 bij Empoli.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl