AFP
NOS Voetbal

Davids vervangt Fraser per direct als assistent-bondscoach Nederlands elftal

Edgar Davids (49) sluit per direct als assistent-bondscoach aan bij de technische staf van het Nederlands elftal. Daarmee neemt hij tot en met het aankomend WK deze functie over van Henk Fraser, die dit niet kon combineren met zijn aanstelling bij FC Utrecht.

Er was nog twijfel of Fraser de komende vier Nations Leaguewedstrijden in juni op de bank zou zitten, maar die vraag is nu beantwoord.

"Onze wegen hebben elkaar in het verleden regelmatig gekruist en ik ben ervan overtuigd dat hij deze rol op een prima manier gaat invullen. De spelers kunnen optimaal profiteren van zijn ervaring als international op onder meer vier internationale eindtoernooien", zegt Louis van Gaal over Davids.

ANP
Davids (rechts) met Truus van Gaal bij de première van Louis

Davids is zelf verheugd met zijn aanstelling: "Ik ben niet alleen trots, maar ook superenthousiast dat ik mijn loopbaan als trainer kan voortzetten samen met zo'n gerenommeerde trainer als Louis van Gaal en kan werken met de absolute top van Nederland."

Tijdens zijn spelerscarrière kwam Davids in actie voor onder meer Ajax, AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur. Ook speelde hij 74 interlands voor het Nederlands elftal (12 keer als aanvoerder). Daarin kwam hij tot drie EK's en één WK.

Zijn trainerscarrière kwam tot nu toe niet echt van de grond. Als speler/trainer was hij tussen 2012 en 2014 actief bij Barnet op het vierde en vijfde niveau van Engeland. Zijn enige andere klus als hoofdtrainer was bij het Portugese Olhanense, op het derde niveau. Tussendoor was hij ook even assistent-trainer bij Telstar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl