Noa Lang na het Champions League-duel van Club Brugge tegen PSG
NOS Voetbal

Keeper Flekken en Lang grootste verrassingen in selectie Nederlands elftal

Mark Flekken en Noa Lang zijn de grootste verrassingen in de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal selecteerde 26 spelers voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Gibraltar.

Het is de eerste keer dat de keeper van SC Freiburg en de aanvaller van Club Brugge deel uitmaken van de selectie van Oranje. Steven Bergwijn en Devyne Rensch zijn ten opzichte van de voorselectie afgevallen.

Bergwijn heeft een enkelblessure en Rensch is opgeroepen voor Jong Oranje.

Na afloop van de eerste drie kwalificatieduels noemde Van Gaal al de naam van Flekken en dat hij daarvoor "nog nooit van hem had gehoord". Flekken keepte tot en met zijn zestiende in de jeugd van Roda JC en stak toen de grens over om in Duitsland te gaan spelen, bij Alemannia Aachen.

In de selectie zitten dit keer vier keepers. "Mark Flekken is nieuw ten opzichte van de vorige keer", zegt Van Gaal. "Ik wil hem graag zien om een goed beeld van hem te krijgen. In de Bundesliga laat hij goede dingen zien."

Een dag voordat de selectie bekend werd gemaakt, waren we op bezoek bij Mark Flekken. Hij droomde alvast over hoe het zou zijn om te worden opgeroepen.

Flekken droomt al van Oranje: 'Kijk ernaar uit alle sterren te ontmoeten'

"Noa Lang doet het goed bij Club Brugge", aldus Van Gaal. "Ik heb natuurlijk al eerder aangegeven dat we niet dik in onze buitenspelers zitten. We zijn dus op zoek naar mogelijkheden op die posities. Dan geef ik de kans graag aan een jonge speler."

Verder heeft Van Gaal FC Barcelona-spits Luuk de Jong ook weer teruggehaald bij Oranje.

Oranje aan kop in groep G

Het Nederlands elftal, dat aan de leiding gaat in groep G, speelt op vrijdag 8 oktober (20.45 uur) in en tegen Letland. Op maandag 11 oktober (20.45 uur) komt Gibraltar op bezoek in De Kuip in Rotterdam.

Om zich rechtstreeks te kwalificeren voor het WK moet Nederland eerste worden in de poule. Met de tweede plaats kan ook nog een WK-ticket afgedwongen worden via play-offs. Het WK wordt georganiseerd in Qatar en vindt plaats in de laatste maanden van 2022.

Het Nederlands elftal begon de WK-kwalificatiereeks onder Louis van Gaal met een gelijkspel (1-1) tegen Noorwegen en winst tegen Montenegro (4-0) en Turkije (6-1).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl