Memphis Depay ANP
Oranje

De eerste wedstrijd in de derde termijn van bondscoach Louis van Gaal liet wel een ander Oranje zien, echt overtuigend werd het echter nooit. In de Voetbalpodcast stelde presentator Jeroen Stekelenburg al dat de hoge verwachtingen en het nieuwe elan er niet echt uitkwamen.

Voetbalcommentator Jeroen Elshoff was het daar niet helemaal eens. "Het is misschien gezien de voorbereidingstijd een beetje onrealistisch om te verwachten dat een elftal ineens heel anders voetbalt dan ze ooit hebben gedaan."

Ook zijn collega Jeroen Grueter wilde het geen teleurstelling noemen omdat het om een lastige uitwedstrijd gaat die je niet verliest, terwijl concurrent Turkije ook punten heeft verspeeld. "De eerste tien, vijftien minuten kreeg ik er echt een heel goed gevoel over. En ineens was het weg", aldus Grueter.

Montenegro

Vooraf zei Van Gaal dat het team enthousiast is met goede energie, maar met misschien wat tekortkomingen op technisch-tactisch gebied. Zaterdag kunnen de internationals laten zien wat ze van het duel met de Noren hebben geleerd.

In Eindhoven komt Montenegro op bezoek en dan moet Van Gaal misschien wel op dezelfde voet verder gaan met een paar kleine aanpassingen. De bondscoach zal in ieder geval een oplossing moeten vinden voor de linkerkant, waar Daley Blind ontbreekt vanwege een schorsing.

STER reclame