NOS Wielrennen Aangepast

Van Aert wint tijdrit, Vingegaard behoudt tweede plaats in klassement

 • Etappe 20
 • Tijdrit over 30,8 kilometer van Libourne naar Saint-Émilion
 • Winnaar: Wout van Aert
 • Pogacar behoudt het geel
Liveblog gesloten
 • Op naar de Champs-Élysées

  De Tour de France van 2021 zit er bijna op, maar niet voordat het peloton over de Champs-Élysées is geraasd.

  In de 21ste etappe van de Ronde van Frankrijk doen de renners het normaal gesproken rustig aan. De Touroverwinning van Tadej Pogacar zal al fietsend gevierd gaan worden in de eerste kilometers van de rit. Maar van die rust zal niks meer te merken zijn als het peloton de Champs-Élysées opdraait.

  Dan wordt het tempo flink opgeschroefd en zal er aangevallen gaan worden, in de hoop de traditionele massasprint te voorkomen. De laatste keer dat iemand het jagende peloton voor wist te blijven was in 2005. Toen won Aleksandr Vinokoerov.

  De etappe van 108,5 kilometer lang gaat om 16.15 uur van start en zal rond 19.00 uur finishen.

  NOS
 • Pogacar heeft genoten

  Tadej Pogacar heeft de tijdrit op de voorlaatste dag van de Tour de France overleefd en rijdt zondag in de gele trui Parijs binnen.

  "Ik genoot van elke kilometer, ondanks dat ik het moeilijk had", kijkt hij terug op de tijdrit. "Het was bloedheet, maar ik was blij toen ik over de finish kwam. Het was onbeschrijflijk."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Pogacar weet dat tweede Tourzege binnen is: 'Ze zijn niet te vergelijken'
 • Kelderman heeft doelstelling behaald

  Wilco Kelderman zal morgen de Tour de France afsluiten met een vijfde plaats in het algemeen klassement. Het is voor de Nederlander van Bora-hansgrohe zijn eerste topvijf-klassering in de Ronde van Frankrijk. In de Giro d'Italia werd hij al eens derde (2020) en in de Vuelta a España is een vierde plaats zijn beste klassering.

  "Daar ben ik wel heel trots op en blij mee. Het is toch wel een soort doelstelling die ik heb behaald. Maar je denkt natuurlijk wel snel aan de toekomst, en aan beter", lacht Kelderman schuldbewust. "Maar eerst hiervan genieten. En dan naar de Spelen en daarvoor gaan."

  Lees in dit artikel de uitgebreide reactie van Kelderman.

  AFP
 • De truienverdeling

  Net als vorig jaar, zal Tadej Pogacar morgen drie truien overhandigd krijgen op de Champs-Élysées in Parijs. Hij is de leider in het algemeen klassement, het bergklassement en het jongerenklassement.

  Mark Cavendish rijdt morgen in het groen, maar is nog niet zeker van de winst in het puntenklassement. Zijn voorsprong op nummer twee Michael Matthews is 35 punten.

  Truienverdeling Tour de France NOS
 • Op het podium

  Voor de tweede keer deze Tour pakt Wout van Aert de dagzege. Hij won de bergetappe naar Malaucène, waarin twee keer de Mont Ventoux beklommen werd, en was vandaag de sterkste in de tijdrit.

 • Pogacar komt juichend over de finish

  De ritwinst moest hij aan Wout van Aert laten, maar Tadej Pogacar weet na de tijdrit wel dat hij hoogstwaarschijnlijk zondag in Parijs gehuldigd gaat worden als winnaar van de Tour de France.

  Zijn vreugde daarover kon de jonge Sloveen niet verbergen bij de finish en balde zijn vuist.

  Tadej Pogacar komt juichend over de finish AFP
 • Van Aert was gefocust op tijdrit

  Wout van Aert was al een paar dagen gefocust op de tijdrit van vandaag. "Ik ben blij dat ik het ook heb kunnen afmaken."

  De 26-jarige Belg was wel wat oververhit toen hij over de finish kwam en moest toen nog plaatsnemen in de hotseat, in afwachting van de klassementsmannen. "Toen ik hun tussentijden zag, groeide mijn hoop wel."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Oververhitte Van Aert na tijdritzege: 'Was hier al paar dagen op gefocust'
 • Droomdag Jumbo-Visma

  Merijn Zeeman, sportief directeur van Jumbo-Visma, spreekt van een droomdag voor zijn ploeg. "Jonas (Vingegaard, red.) die zijn tweede plek vaststelt en Wout (van Aert, red.) die fenomaal is. Het kan echt niet op."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Jumbo-Visma beleeft 'droomdag' in Tour de France : 'Het kan echt niet op'
 • Kelderman blijft vijfde

  Wilco Kelderman hoopte in de laatste tijdrit van de Tour nog op te kunnen opschuiven naar de vierde plaats in het klassement. Dat lukte niet, maar hij kan ook leven met de vijfde plaats.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Kelderman blijft vijfde na de tijdrit: 'Doelstelling behaald'
 • Vingegaard behoudt tweede plaats

  Jonas Vingegaard kan het zelf nauwelijks geloven als hij over de finish komt in de tijdrit. Hij zet de derde tijd neer en blijft daarmee tweede in het algemeen klassement.

  Volgens Merijn Zeeman, sportief directeur van Jumbo-Visma, was de Deen behoorlijk zenuwachtig voor de race tegen de klok en kwam de emoties na de finish los.

  Jonas Vingegaard komt over de finish Reuters
 • De tijdrit van Van Aert

  Wout van Aert was ongenaakbaar in de tijdrit vandaag.

  Bekijk hier hoe hij de dagzege veiligstelde.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van Aert stampt een dag voor Parijs naar de zege in de tijdrit
 • Top-10 algemeen klassement

  Top-10 algemeen klassement NOS
 • Top-10 van de tijdrit

  De top-10 van de tijdrit NOS
 • Gele trui Pogacar niet in gevaar

  Ook Tadej Pogacar is over de finish in Saint-Émilion. Hij zet de achtste tijd neer en blijft soeverein aan de leiding in het algemeen klassement.

 • Finish Vingegaard!

  Jonas Vingegaard heeft met succes zijn tweede plaats in het algemeen klassement verdedigd.

  Hij zet de derde tijd neer in de tijdrit.

  Jonas Vingegaard komt over de finish NOS