Reuters
NOS Wielrennen

Twee zeges op rij voor Jumbo-Visma: 'Goed voor moraal binnen de ploeg'

Wout van Aert bezorgde Jumbo-Visma woensdag de tweede etappezege op rij in de Tour de France, nadat dinsdag Primoz Roglic al de sterkste was geweest in de eerste aankomst bergop.

"Superlekker natuurlijk", zei Jumbo-Visma-renner Robert Gesink, die pas na de finish hoorde dat zijn ploeggenoot gewonnen had. "Als we in de eerste week al twee etappes kunnen pakken, is dat heel goed voor de moraal binnen de ploeg."

Gesink is blij te zien dat zowel Roglic als Van Aert in goede vorm steekt. "We wisten dat Primoz goed in orde was en als hij het dan op deze manier laat zien, is dat heel erg lekker. Dat nemen we mee richting de echte bergen."

"Dat Wout een goede reeks aan het afwerken is, hebben we allemaal wel gezien. Supergaaf dat hij deze etappe hier kan pakken", aldus Gesink die ook het nodige sleurwerk verrichtte voor zijn ploeggenoten.

Ritwinnaar Van Aert, uiteraard net zo tevreden als Gesink, sprak van een eenvoudige etappe, maar een lastige finish. "De etappe was misschien wel de makkelijkste die ik ooit in mijn wielercarrière heb gereden. Er was geen ontsnapping en de snelheid lag niet hoog in het peloton, dus iedereen kwam fris aan bij de finish. Het laatste stuk was echter hectisch. Er was veel wind."

"Ik wist wel dat dit een etappe was die ik zou kunnen winnen", aldus de Belg, die voorafgaand aan de Tour onder meer de Strade Bianche en Milaan-Sanremo won. "Ik ben blij dat ik van het team voor de winst mocht gaan."

Over de vorm heeft Van Aert dus zeker niet te klagen. "Ik had vandaag veel tijd om te herstellen van de bergen en als de vorm goed is, herstel je beter. Met de ploeg gaat het heel goed. We moeten nu proberen dit vast te houden. Ik heb in elk geval mijn etappewinst binnen. Vanaf nu zal ik het team gaan helpen."

Feest bij Jumbo-Visma: Van Aert ontkurkt de champagne na etappezege

Van Aert had niet alleen wat hulp van zijn eigen ploeg, hij kon ook optimaal profiteren van de sprinttrein van Cees Bol, die ook meedeed om de winst, maar uiteindelijk als tweede finishte. "We hebben het heel goed gedaan vandaag", analyseerde de 25-jarige Nederlander. "Iedereen van de ploeg had supergoede benen en geen andere ploeg kon langszij komen."

"Ik kan mezelf niks verwijten", aldus Bol, die op de eerste dag al als derde eindigde en maandag als zevende binnenkwam. "Maar ik baal wel. Dat heuveltje op het eind was niet in mijn nadeel, maar ook niet in Wouts nadeel. Als je naar zijn resultaten kijkt, is hij op dit moment gewoon de beste van de wereld. Ook op dit soort aankomsten blijkbaar."

'Geduldig blijven'

Bol blijft hoe dan ook geloven in een zege deze Tour. "Het geloof in een overwinning is nog meer gesterkt door deze tweede plek. We moeten maar even geduldig blijven, denk ik. Een etappe winnen is een droom voor mij. Als het nog gaat lukken, ben ik ervan overtuigd dat het heel mooi gaat zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl