Sport en corona

Na de eerdere annulering van de Europese kampioenschappen in Hamburg, heeft de Europese hockeybond nu ook de Europa Cup zaalhockey geannuleerd. Het toernooi zou van 11 tot en met 13 februari in het Topsportcentrum in Almere worden gehouden.

In Almere zouden Laren, als regerend landskampioen bij de vrouwen, en Amsterdam, de kampioen bij de mannen, gastheren zijn van het Europese clubtoernooi. Vorig jaar zou het toernooi ook al in Almere worden gehouden, maar werd toen ook al afgelast vanwege de coronapandemie.

Laren viert in 2019 de winst in de Europa Cup zaalhockey Pro Shots

"We hebben er twee jaar op zitten van praten, regelen, opnieuw regelen, stoppen en opnieuw beginnen. Het doet pijn dat we het toernooi niet kunnen hosten. We hadden onze teams en onze gasten graag een prachtig toernooi zien spelen in Almere", schrijven de Nederlandse clubs in een verklaring.

De internationale hockeybond FIH annuleerde eerder ook al de wereldkampioenschappen zaalhockey in Luik die van 2 tot en met 6 februari op de agenda stonden.

De hoofdklasse zaalhockey vindt wel gewoon doorgang. Op 29 januari worden de finales gespeeld en worden de nieuwe Nederlandse kampioenen bekend. Die ploegen spelen dan volgend jaar om de Europa Cup, tenzij de pandemie opnieuw roet in het eten gooit.

STER reclame