Supporters NAC
NOS Voetbal

Kabinet: voetbalstadions per 30 juni weer volledig openstellen voor publiek

Het kabinet heeft besloten om voetbalstadions per 30 juni weer volledig open te stellen voor publiek. Vanaf die datum kunnen er weer eendaagse buitenevenementen worden gehouden. Bezoekers moeten een vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test laten zien. Als ze eenmaal zijn toegelaten, hoeven ze geen anderhalve meter afstand te bewaren en geen mondkapje te dragen.

Het besluit betekent dat bij de start van het nieuwe eredivisie-seizoen weer publiek in het stadion aanwezig mag zijn. Ook bij de wedstrijd om de Johan Cruijff-Schaal mogen dan weer fans op de tribune zitten.

Evenementen

Het kabinet heeft op basis van de fieldlab-experimenten, die positief zijn verlopen, besloten dat de coronamaatregelen voor evenementen kunnen worden versoepeld. Dat geldt bijvoorbeeld niet voor Lowlands, wat een meerdaags festival is. Ook de kermissen vallen niet onder de evenementenregeling.

Het kabinet zal waarschijnlijk volgende week gaan bekijken wanneer stap 4 van het openingsplan kan worden gezet. Dan wordt ook meegenomen of de versoepelingen voor de evenementen, ook kunnen gaan gelden voor bijvoorbeeld theaters en popconcerten binnen.

Het grootste deel van het afgelopen voetbalseizoen werd in lege stadions gespeeld. Alleen in de eerste weken en in de laatste week van het seizoen waren beperkte aantallen toeschouwers welkom vanwege het coronavirus. Het seizoen 2021-2022 start begin augustus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl