Sport en corona

"Iedereen is dertien of veertien keer getest. Dit verwacht je niet." Tennisster Arantxa Rus zit in Melbourne - opnieuw - vast op haar hotelkamer, een paar dagen voordat de Australian Open begint.

Woensdag werd bekend dat een medewerker van het hotel waar veel tennissers twee weken in quarantaine zaten positief is getest op het coronavirus. Gevolg: 160 spelers terug in isolatie en sneltesten. Als ze negatief zijn, mogen ze meteen weer naar buiten.

Rus zit wéér vast op hotelkamer: 'Dit verwacht je niet na dertien keer testen'

Rus is een van de spelers die een week geleden nog in het bewuste hotel zat. "Ik ben vanmorgen weer getest. Het is wachten op het resultaat en hopelijk kan ik dan morgenochtend weer trainen. Ze willen het zo snel mogelijk oplossen."

Er zijn deze week zes voorbereidingstoernooien voor de Australian Open en die lagen donderdag allemaal stil vanwege 507 nieuwe testen. En dat terwijl de spelers net een paar dagen uit hun quarantaine zijn.

Australian Open gaan gewoon door

Craig Tiley, toernooidirecteur van de Australian Open, raakt niet in paniek. "We gaan gewoon van start maandag. We hebben geen enkele intentie om iets te veranderen en zijn er zeker van dat het toernooi doorgaat."

Australian Open-baas: 'We verwachten dat alle 160 spelers negatief testen'

De Australian Open is het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Deelnemers moesten verplicht twee weken in quarantaine. Rus is de enige Nederlandse speelster in het vrouwenenkelspel. Bij de mannen doet Botic van de Zandschulp mee en is Robin Haase eerste reserve.

Ondanks de onrustige voorbereiding is Rus blij in Australië te zijn. "Het heeft twee kanten. Aan de ene kant baal je dat je wéér een dag binnenzit, maar aan de andere kant: de mensen hier doen echt wel hun best. We mogen heel blij zijn dat we mogen spelen."

De loting van de Australian Open zou donderdag plaatsvinden, maar die is verplaatst naar vrijdag.

STER reclame