Kyle Lowry (l) en Pascal Siakam van de Raptors EPA
Sport en corona

De Canadese overheid staat basketbalclub Toronto Raptors vanwege de coronacrisis niet toe de thuiswedstrijden in eigen land te spelen. Dit om de reisbewegingen vanuit de Verenigde Staten, waar de coronacrisis ook nog altijd voortduurt, te beperken.

De Raptors zijn de enige Canadese club in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA en wijken nu noodgedwongen uit naar het buurland. Ze gaan spelen in Tampa in de zuidelijke staat Florida. Volgens het persbureau AP zou het besluit wellicht begin volgend jaar heroverwogen kunnen worden.

"Toronto Raptors heeft met de overheden samengewerkt om een plan te ontwikkelen dat spelen in onze eigen hal mogelijk zou maken. Uiteindelijk laat de huidige gezondheidssituatie in Canada het niet toe", melden de Raptors die vorig jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis de NBA-titel wonnen.

"We ondersteunen alle mogelijke maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan", verklaren de Raptors de tijdelijke oplossing.

"We zullen even weg zijn van huis en onze fans. Ze zeggen dat afstand de liefde versterkt, we weten niet of dat ook voor ons geldt. We vragen de fans voor ons te juichen", aldus de club.

De nieuwe NBA-competitie gaat 22 december van start.

STER reclame