Eran Zahavi
NOS VoetbalAangepast

PSV verder uitgekleed: Zahavi en Teze komen Cyprus niet in, Israëliër woedend

PSV werkt met een alsmaar verder uitgeklede selectie toe naar het Europa League-duel met Omonia Nicosia. Na de positieve coronatest van Nick Viergever kregen spits Eran Zahavi en verdediger Jordan Teze te horen dat ze Cyprus niet in mochten. De reden: een positieve coronatest eerder deze maand.

PSV zou al met slechts vier verdedigers afreizen, daar zijn er nu dus nog maar drie van over.

7 minuten voor opstijgen

Zahavi en Teze bleven na het bericht vanuit Cyprus achter in Eindhoven, het tweetal werd volgens het Eindhovens Dagblad zeven minuten voordat de selectie zou opstijgen uit het vliegtuig gehaald. Was dit niet gebeurd, dan had de hele selectie in quarantaine gemoeten.

Zahavi heeft woedend gereageerd op het voorval. De Israëliër schrijft op zijn Instagram-account dat de coronatests en -voorschriften in het voetbal "fucking bullshit!" zijn.

De post van Eran Zahavi in zijn Instagram Story

PSV probeert samen met UEFA de Cypriotische autoriteiten te bewegen om Zahavi en Teze alsnog toe te laten. De kans dat dit lukt lijkt echter klein. De wedstrijd staat voor donderdagavond 21.00 uur op het programma.

PSV zag voorafgaand aan het incident met Zahavi en Teze al de nodige spelers wegvallen vanwege besmettingen. Aanvoerder Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Cody Gakpo, Joël Piroe en Maxime Delanghe ontbreken allen. Ook een staflid is in quarantaine geplaatst.

Selectie PSV

Doel Middenveld
Mvogo Sangaré
Unnerstall Hendrix
Müller Ihattaren
Verdediging Fein
Boscagli Mauro Júnior
Max Götze
Luis Felipe Thomas
Aanval Kjølø
Malen Ledezma
Madueke
Saibari

Wel kan trainer Roger Schmidt weer een beroep doen op Mario Götze, die tegen Granada na rust met een lichte blessure in de kleedkamer achter moest blijven. Vanuit Jong PSV zijn Mathias Kjølø, Ismael Saibari, Richard Ledezma en Luis Felipe toegevoegd aan de groep.

Geteisterd door corona verloor PSV in de Europa League van Granada (1-2) en in de eredivisie van Vitesse (2-1).

PSV is op dit moment niet de enige club met grote problemen. In de Champions League reist Wesley Hoedt met een zwaar gehavend Lazio Roma naar Club Brugge.

De Romeinen missen liefst elf spelers, onder wie hun sterren Ciro Immobile en Luis Alberto. Trainer Simone Inzaghi heeft slechts zestien spelers over voor het duel van woensdagavond.

De UEFA schrijft in zijn speciale coronareglement voor dat er bij dertien of meer fitte spelers hoe dan ook gevoetbald moet worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl