Steve Mandanda tijdens een training van het Franse elftal
NOS Voetbal

Besmette Mandanda mist interlands Frankrijk, ook spelers PSG positief getest

De Franse doelman Steve Mandanda mist de Nations League-wedstrijden tegen Zweden (zaterdag) en Kroatië (dinsdag). De 32-voudig international is twee keer positief getest op covid-19.

Eerder had landgenoot Paul Pogba zich al afgemeld bij het Franse team vanwege een positieve test. Mandanda speelt in Frankrijk voor Olympique Marseille.

Ook besmettingen bij Paris Saint-Germain

Concurrent Paris Saint-Germain meldt dat er inmiddels zes spelers zijn besmet. De club noemde geen namen, maar volgens verschillende Franse media gaat het om Neymar, Keylor Navas, Mauro Icardi, Marquinhos, Leandro Paredes en Ángel Di María.

Het zestal was na de verloren Champions League-finale op vakantie op Ibiza. In Frankrijk moeten positief geteste mensen zeven dagen in quarantaine. De eerste wedstrijd van Paris Saint-Germain in de Frane competitie is op tien september.

Onduidelijk is wanneer de spelers precies zijn getest en of ze daardoor het eerste duel, PSG mocht de eerste speelrondes van de Ligue 1 overslaan vanwege de Champions League-finale, kunnen spelen voor de Franse landskampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl