NOS Voetbal

Premier Johnson wil weer publiek in stadions, Guardiola en Arteta sceptisch

Guardiola en Arteta kritisch over heropening stadions: 'Veiligheid voorop'

De Britse premier Boris Johnson wil vanaf oktober weer toeschouwers toelaten bij sportwedstrijden in zijn land. Dat vertelde hij tijdens een persconferentie waarin nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus werden bekendgemaakt.

Vanaf 1 augustus zal er in Engeland geëxperimenteerd worden worden met fans bij onder meer kleinere sportwedstrijden en concerten. "We richten ons op het heropenen van de stadions in de herfst, maar daarvoor moeten de veranderingen wel op een veilige manier verlopen."

Johnson zei niet in welke mate toeschouwers in stadions zullen worden toegelaten. Zeker is dat slechts een beperkt deel van de totale stadioncapaciteit benut mag worden. Half juni werd het Premier League-seizoen hervat voor lege tribunes. Ook cricketwedstrijden en rugbyduels worden zonder publiek gespeeld.

Ervaringsdeskundigen Arteta en Guardiola: 'Wees voorzichtig!'

De aankondiging is niet bij alle Premier League-trainers met gejuich ontvangen. Arsenal-coach Mikel Arteta en Manchester City-coach Pep Guardiola riepen op tot voorzichtigheid. "We doen het voor de fans, maar het moet veilig zijn", verzuchtte Guardiola.

Arteta werd zelf in maart als een van de eersten in de Premier League positief getest op het coronavirus. De oud-assistent van Guardiola herstelde voorspoedig, maar dat geldt niet voor iedereen.

Zoals Dolors Sala Carrió, de 82-jarige moeder van Guardiola. Zij overleed begin mei aan de gevolgen van het coronavirus.

Pep Guardiola tijdens de Manchester derby, twee dagen na het overlijden van zijn moeder aan de gevolgen van corona

Hopelijk kunnen de autoriteiten, artsen, geleerden mensen weer laten terugkeren naar de stadions", aldus Guardiola. "Maar de veiligheid van de mensen staat voorop."

José Mourinho, trainer van Tottenham Hotspur, had vooral oog voor het sportieve en economische aspect. "Ik denk dat we allemaal dolblij zijn om mensen in het stadion te zien."

Klopp en Van Dijk na afloop van de wedstrijd tegen Crystal Palace voor lege tribunes

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl