Bokspromotor Eddie Hearn
NOS Sport

Bokspartijen in je eigen achtertuin, promotor Hearn ziet het wel zitten

De bekende Engelse sportpromotor Eddie Hearn wil in de zomer partijen tussen profboksers gaan houden in zijn achtertuin. Plek genoeg in de achtertuin, met zijn bedrijf Matchroom Sport beschikt de Engelsman over een royaal complex in Brentwood, ten noordoosten van Londen.

Vier wekenlang wil Hearn bokspartijen organiseren. Het is niet het eerste creatieve idee om het boksen door te kunnen laten gaan. Begin april had de grootste vechtsportorganisatie UFC het plan om al haar boksevenementen op een privé-eiland te houden.

Dat idee werd met veel verontwaardiging ontvangen, waarna de UFC besloot om de gevechten te verplaatsen naar Jacksonville, in de Amerikaanse staat Florida. Die gingen, ondanks veel kritiek én een besmetting, toch door.

Spektakel

"Stel je eens voor. Het is zomer, het gebouw is verlicht, je ziet Canary Wharf in de verte en er wordt vuurwerk afgestoken", zegt Hearn. "Dan zie je over de heuvel Dillian Whyte en Alexander Povetkin aan komen lopen voor een enorm gevecht in mijn tuin."

De Britse bokser Whyte en de Rus Povetkin zouden onlangs in Manchester om de interim-titel bij de zwaargewichten van de WBC vechten, maar die partij kon vanwege het coronavirus niet doorgaan.

Hearn wil een overdekte ring in zijn tuin bouwen. De partijen zouden live worden uitgezonden op tv, ook met behulp van drones. De promotor denkt zo'n negentig mensen per avond nodig te hebben om alles te regelen.

Ze zouden in de aanloop naar het gevecht in quarantaine gaan in een nabijgelegen hotel en uitgebreid getest worden. "Het zal niet goed zijn voor het gras, maar hopelijk wel heel goed voor het boksen", zei Hearn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl