NOS Sport

Coldenhoff mag weer los: 'Elke dag niet op de motor, is een dag niet geleefd'

Coldenhoff mag weer los: 'Elke dag niet op de motor is een dag niet geleefd'

Glenn Coldenhoff is weer opgeleefd. De 29-jarige motocrosser mocht dinsdag voor het eerst weer los in het zand, na weken van mountainbiken, krachttraining en hardlopen. En Coldenhoff verwacht aan het eind van de zomer weer wedstrijden te rijden.

"Elke dag niet op de motor is een dag niet geleefd, het is gewoon heel mijn leven", vat Coldenhoff de door de coronapandemie verloren gegane trainingsweken samen. "Om hier weer aan de gang te zijn, is gigantisch fijn."

"Motocross kan je met fysieke training alleen niet bijhouden, dus ik denk dat ik morgen zeker spierpijn ga hebben. Ik kwam hiernaartoe om vooral plezier te hebben. Maar dan zie je een paar concurrenten rijden en ga je toch versnellen, wil je jezelf meten."

ANP
Glenn Coldenhoff staat zesde in het algemeen klassement van de MXGP

Coldenhoff, die vanwege de uitgestelde en afgelaste MXGP's ook te maken kreeg met salarisvermindering, werkt de komende maanden toe naar 2 augustus. Op die dag moet de MXGP weer van start gaan in Rusland volgens de ambitieuze nieuwe racekalender die dinsdag, kort voordat Coldenhoff de trainingsbaan betrad, werd bekendgemaakt.

Op de nieuwe kalender prijken 15 MXGP's - waarvan er 2 nog moeten worden ingevuld - én de Motocross of Nations. In een kleine 3 maanden moeten die alle worden verreden in onder meer China, Zweden, Turkije, Indonesië en Argentinië. Kortom, verspreid over de hele wereld en kort op elkaar. Coldenhoff: "Het wordt heel zwaar."

"Maar het blijft ook onzeker, misschien worden de maatregelen in sommige landen weer strenger. Maar laten we van het positieve uitgaan, dat we dit jaar nog een wedstrijd of 10, 15 te gaan hebben. Dat zou het seizoen mooi afmaken."

De nieuwe MXGP-kalender:

Het doel voor Coldenhoff blijft hetzelfde als toen hij op 1 maart aan het seizoen begon: elke wedstrijd topvijf en "heel vaak op het podium staan".

"Dat zal niet veranderen. Ik denk dat ik dit seizoen sterker dan ooit was, ik had een super, supergoede winter gehad. Dit had hét seizoen moeten worden. Nu voel ik me ietsjes minder, het gevoel met de motor gaat snel weg. Maar dat gaat zeker terugkomen."

Coldenhoff staat momenteel zesde in het algemeen klassement van de MXGP, na een achtste plaats in Groot-Brittannië en een zevende plek in Valkenswaard in de eerste twee races van dit seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl