NOS Sport

Geen rottige steentjes en kuiltjes meer voor Visser, maar Papendal

Visser zal oefenen in park en bos niet missen: 'Onderbenen kregen het zwaar'

"De laatste weken begonnen mijn onderbenen het steeds zwaarder te krijgen. Het is fijn om terug te zijn op de atletiekbaan." Hordenloopster Nadine Visser zal de oneffen paden in parken en bossen niet missen nu Papendal sinds deze week weer open is.

"Het komt door de steentjes en kuiltjes", zegt de Europees kampioene op de 60 meter als ze te gast is bij Studio Sport. "Als je daar op redelijke snelheid op landt, moet je lichaam dat corrigeren. De klappen komen harder aan. Gelukkig hoeven we nu alleen nog maar naar de baan."

Papendal veilige omgeving

Tijdens de coronacrisis moest Visser, net als alle andere topsporters, de afgelopen weken op zoek naar alternatieve trainingslocaties. En dat terwijl de atleten zich een stuk veiliger waanden op de baan op Papendal.

Visser: "Hier heb je de ruimte en kan je makkelijk anderhalve meter afstanden houden. In het park lopen er ook mensen langs die de hond aan het uitlaten zijn." Haar coach Bart Bennema valt haar bij: "We hadden graag gezien dat de trainingslocaties open waren gebleven, maar het is niet anders."

Ook Dafne Schippers voelde zich in het bos minder op haar gemak. "Daar kom je meer mensen tegen, dat wil je eigenlijk niet. Op Papendal lopen we minder risico."

Schippers: 'Trainen op Papendal veiliger dan in de bossen'

Toch hebben de atleten zich goed aan hun schema's gehouden, ondervond Bennema toen hij ze afgelopen week weer voor het eerst zag. "Ze zijn niet topfit, maar wel fit. Het stelt me niet teleur wat ik tot nu toe gezien heb. Iedereen was vrij fris."

'Beste training is de wedstrijd'

Visser en Schippers kunnen op Papendal trainen wat ze willen, zonder wedstrijden zal grote progressie uitblijven. Bennema: "In een wedstrijd gaan ze altijd honderd procent, dat kan ik niet benaderen in een training. Je kan in de buurt komen, maar het is nooit hetzelfde. De beste training is de wedstrijd."

Toch ziet hij het voorlopig ontbreken van wedstrijden niet als een groot probleem: "Je kan langer zonder grote wedstrijden. Kijk maar naar de Amerikanen. Als wij het EK hebben, doen zij het altijd wat rustiger aan. Op die manier benaderen wij het nu ook."

Visser werkt door het ontbreken van wedstrijden nu meer aan technische dingen. "Ik heb gewichtjes gehaald voor om mijn polsen, zodat mijn armen tijdens het lopen dichter bij mijn lichaam bleven. Normaal gesproken hadden we daar minder aan gedaan, dus dat is wel iets positiefs."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl