NOS Voetbalβ€’

RKC traint eindelijk weer: omkleden in de auto en thuis douchen

Het vergt wat aanpassing, maar RKC traint na zeven weken weer

Het vraagt wat aanpassing, maar de voetballers van RKC zijn na zeven weken in training. Omkleden in de auto, oefensessies in tweetallen op anderhalve meter van elkaar en na afloop thuis douchen, want alle clubgebouwen blijven gesloten. RKC volgt de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en voetbalbond KNVB.

Op 8 maart speelden de Brabanders hun laatste competitieduel, toen er met 4-2 bij Heracles Almelo werd verloren. De eredivisie ligt sinds die dag vanwege het coronavirus stil en zal ook niet worden hervat. Vanaf 28 april zijn topsportaccommodaties onder voorwaarden weer open.

De Waalwijkers kregen afgelopen vrijdag te horen dat ze ook volgend jaar in de eredivisie spelen. RKC staat weliswaar onderaan, maar de KNVB besloot om niemand te laten degraderen dit seizoen.

Andere clubs beginnen ook

Ook ADO hervat woensdag de training, FC Utrecht begint vrijdag. Eerder kondigden FC Twente en Willem II al aan komende maandag het trainingscomplex weer te openen. PSV neemt de komende dagen een beslissing.

AZ gaat "waarschijnlijk begin mei weer trainen", Vitesse volgende week.

Ook Ajax vandaag

Ajax heeft ook de training weer hervat op het eigen complex De Toekomst. De club traint voorlopig in kleine groepjes. Spelers en trainers moeten de gewenste anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Trainer Erik ten Hag vertelde al eerder dat hij zijn spelers tijdens drie trainingsblokken wil voorbereiden op het nieuwe seizoen, dat niet voor 1 september zal beginnen vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Via de eigen socialmediakanalen bracht Ajax foto's naar buiten van de eerste training:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl