ANP
NOS Schaatsen

Nieuwe datum vinden lukt niet, dus definitief streep door WK shorttrack

Pas in 2021 worden er nieuwe wereldkampioenen shorttrack gekroond. De WK van dit jaar zijn definitief van de baan, omdat de internationale schaatsbond ISU er niet in is geslaagd een nieuwe datum te vinden.

Eind februari meldde de ISU nog dat er hoop was om de WK, die half maart op de kalender stonden, later dit jaar alsnog af te werken, nadat duidelijk was geworden dat er een streep doorheen moest vanwege de coronapandemie. Nu komt de bond op die hoopvolle verwachting terug.

De eerstvolgende wereldkampioenschappen vinden daardoor in maart 2021 plaats in Rotterdam. Dat betekent dat Suzanne Schulting en Lara van Ruijven zich, zonder hun titels dus dit jaar te verdedigen, nog minimaal tot dan wereldkampioen mogen noemen.

Schulting maakt zich inmiddels weer op voor het nieuwe seizoen, al is het nog zeer onduidelijk waarvoor ze moet trainen. De definitieve afgelasting van de WK dit jaar zag ze wel aankomen:

Schulting weer in training, maar waarvoor is nog niet duidelijk

De ISU maakte ook bekend dat de WK kunstschaatsen en WK synchroonschaatsen dit jaar definitief van de kalender zijn gehaald. De toernooien stonden oorspronkelijk gepland voor half maart en begin april.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl