AFP
NOS Voetbal

Ook spelers en staf Real Madrid akkoord met salarisverlaging

De spelers en technische staf van Real Madrid zijn akkoord gegaan met een salarisverlaging van tussen de 10 en 20 procent. De maatregel is volgens de club nodig om de financiële gevolgen te dragen van de coronacrisis.

De spelers leveren in eerste instantie 10 procent van hun loon in; mocht het huidige voetbalseizoen definitief worden gestaakt, dan loopt het verder op. De maatregel geldt ook voor directieleden en de basketballers van Real Madrid.

Door het loonoffer van de voetballers, trainers en andere stafleden kunnen de andere werknemers zoveel mogelijk worden ontzien, meldt de Madrileense club. Volgens sportkrant Marca levert een salarisverlaging van 10 procent de club zo'n 50 miljoen euro op.

Kroos kritisch

Middenvelder Toni Kroos had zich dinsdag nog uitgesproken tegen het inleveren van salaris. De Duitse international noemde het nutteloos en zei dat het beter zou zijn om zelf geld aan een goed doel te doneren. Dat kwam Kroos op de nodige kritiek te staan.

Spanje is zwaar getroffen door de coronapandemie. Tot nog toe zijn er bijna 14.000 mensen overleden als gevolg van het virus. De voetbalcompetitie is tot nader order stilgelegd en de financiële schade voor de Spaanse clubs is enorm.

Eind vorige maand stemden de spelers van FC Barcelona al in met een tijdelijke salarisverlaging, die met 70 procent aanzienlijk groter is dan die van de Madrileense aartsrivaal. Ook Atlético Madrid heeft de salarissen gekort, maar met hoeveel is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl