Eliud Kipchoge Getty Images
Sport en corona

Eliud Kipchoge heeft ook de gevolgen van het coronavirus ondervonden. De wereldrecordhouder op de marathon heeft zijn trainingskamp moeten verlaten en bereidt zich thuis voor op de rest van het seizoen.

"Uit voorzorg hebben we besloten om niet langer met vijftig, zestig atleten samen te trainen, maar ieder voor zich", aldus Valentijn Trouw, de manager van Kipchoge.

Voor de BBC houdt Kipchoge een videodagboek bij. "Het is nu zes uur 's ochtends. Dit is dag drie", zegt de Keniaanse atleet, gehuld in trainingsoutfit.

Wereldrecordhouder Kipchoge traint noodgedwongen alleen

"Het is echt zwaar om alleen te trainen, want ik werk juist graag in teamverband omdat we elkaar sterker maken", vertelt hij.

Marathon van Londen

Eigenlijk zou Kipchoge op zondag 26 april als titelverdediger starten bij de marathon van Londen. Die wedstrijd is vanwege het coronavirus verschoven naar oktober.

"Ik houd me aan de regels en mijd zo veel mogelijk mensen. Ik sta om zes uur op en ga lopen. Zo probeer ik fit te blijven."

OS 2016 in Rio de Janeiro: Eliud Kipchoge wint goud op de marathon AFP

Kipchoge won vier jaar geleden in Rio de Janeiro olympisch goud op de marathon en bracht driemaal de prestigieuze marathon van Berlijn op zijn naam. In 2018 deed hij dat in een wereldrecord: 2.01,39, nog altijd de mondiale toptijd.

Vorig jaar oktober slaagde hij er bij zijn tweede poging in de marathon onder de twee uur af te leggen. De tijd die hij liep in Wenen werd niet officieel erkend als wereldrecord omdat het niet in wedstrijdverband gebeurde, maar voor zijn 1.59,40 oogstte hij wereldwijd veel lof.

Kipchoge schrijft marathongeschiedenis en loopt als eerste onder twee uur Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame