AFP
NOS Sport

Amerikaanse basketballers terug naar China voor hervatting profcompetitie

Terwijl in verreweg de meeste landen op de wereld de sport vanwege het coronavirus zo goed als stilligt, begint men uitgerekend in China stilaan weer aan wedstrijden te denken. Zo is het de bedoeling dat op 15 april de professionele basketbalcompetitie weer op gang komt in het land waar het virus als eerste opdook.

Of er ook daadwerkelijk vanaf die datum weer gespeeld kan gaan worden, hangt nog af van toestemming van hogerhand. Feit is wel dat China zaterdag meldde dat voor de derde dag op rij er geen lokale besmettingen zijn vastgesteld.

'Nog dertien te gaan'

In de Chinese profcompetitie CBA, die sinds 1 februari stil ligt, zijn zo'n veertig buitenlanders actief, voornamelijk Amerikanen. Die zijn nu begonnen met de terugkeer naar China, waar zij na aankomst eerst veertien dagen in quarantaine moeten.

AFP
Jeremy Lin in de Chinese basketbalcompetitie

"Veilig geland in Peking om het seizoen af te maken", postte Jeremy Lin, voormalig speler van de New York Knicks en nu uitkomend voor de Peking Ducks, op Instagram. "De wereld heeft nu meer dan ooit basketbal nodig."

Collega Pooh Jeter liet op Twitter van zich horen. "Dag 1 in China. Ik groet mijn teamgenoten van Fujian en dank ze voor hun zorgen. Nog dertien dagen te gaan", aldus de voormalig pointguard van Sacramento Kings.

Ook Fellaini is terug

Ook de buitenlandse voetballers uit de Super League zijn druppelsgewijs aan het terugkeren, hoewel van een hervatting van de profcompetitie nog geen sprake is. Ook zij moeten eerst twee weken in afzondering, zo merkte ook Marouane Fellaini bij aankomst in Jinan, waar hij uitkomt voor Shandong Luneng.

De voormalig Belgisch international werd opgewacht door een team goed ingepakte medici, die hem onderwierpen aan een snelle screening.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl