NOS
NOS Voetbal

Ajax en Feyenoord brengen gezamenlijk eerbetoon aan zorgpersoneel

Feyenoord en Ajax slaan de handen ineen om het zorgpersoneel in de coronacrisis een steuntje in de rug te geven. De aartsrivalen doen dit in het weekend dat eigenlijk De Klassieker op het programma stond.

In de zaterdagkranten hebben Ajax en Feyenoord een paginagrote advertentie geplaatst met de tekst 'hand op hand voor onze dapp're strijders in de zorg'. De tekst is een samenvoeging van twee lijfspreuken van de clubs: 'hand in hand kameraden' (uit het clublied van Feyenoord) en 'dapp're strijders fier en koen' (uit het clublied van Ajax).

NOS
De gezamenlijke advertentie van Feyenoord en Ajax

"Het Nederlandse voetbal kent één Klassieker en die zou normaal gesproken dit weekend worden gespeeld. Maar die wedstrijd is tot nader order uitgesteld en wat ons, Feyenoord en Ajax, betreft verdienen anderen het applaus. De campagne is een welgemeend dankjewel richting al die mensen die nu zo keihard aan het werk zijn in de zorg. Wij zijn weliswaar elkaars sportieve rivalen, maar dit doen we bewust samen", luidt de uitleg van de clubs.

Naast de advertentie reden vandaag grote vrachtwagens met billboards langs vier grote ziekenhuizen in Rotterdam en Amsterdam waar deze tekst op staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl