Titelverdediger Monfils naar halve finales ABN Amro-toernooi Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Gaël Monfils houdt kranig stand bij het ABN AMRO-tennistoernooi in Rotterdam. Waar de meeste toppers al naar huis zijn, bereikte de Fransman vrijdagavond de halve finales door een zege in twee sets op de Brit Daniel Evans: 7-6 (5), 6-2.

Monfils is in Rotterdam titelverdediger en als derde geplaatst. Hij is hard op weg naar een nieuwe finaleplaats. Zaterdag stuit de Fransman, die vorige week het ATP-toernooi in Montpelier won, op de Serviër Filip Krajinovic. Die versloeg de Rus Andrej Roeblev met 7-6 (2), 6-4.

Monfils had het vrijdag een set lastig tegen Evans, maar stoomde na het winnen van de tiebreak soepel direct door naar de volgende ronde. Krajnovic verraste met zijn zege op Roeblev. de Rus won dit jaar al toernooien in Adelaide en Doha.

Monfils over winnen in Rotterdam: 'Ik speel hier vaak goed, het bevalt me'

In 2018 nerveus, nu zelfverzekerd

Eerder op vrijdag bereikten de Spanjaard Pablo Carreno en de Canadees Félix Auger-Aliassime de laatste vier. Zijn staan zaterdag tegenover elkaar in de halve finale.

Auger-Aliassime deed dat ten koste van Aljaz Bedene. De 19-jarige Canadees speelde in 2018 zijn eerste partij op de ATP-tour in Ahoy. Waar hij toen nog nerveus oogde, was hij nu een en al zelfvertrouwen. Vooral in de tiebreak liet hij zien net iets meer risico te durven nemen dan de Sloveen.

Die leidde daarin met 4-2, maar de Canadees won, onder meer dankzij een met lef geslagen forehand op matchpoint die op de lijn belandde: 6-4 en 7-6 (6).

Weer drie sets

De op een wildcard spelende Jannik Sinner, die eerder de als vierde geplaatste David Goffin had verrast, redde het net niet tegen Carreno, die voor de derde keer dit toernooi in drie sets zegevierde en ook nu bijna drie uur op de baan stond: 7-5, 3-6, 7-6 (6).

STER reclame