Bedene schakelt verrassend Tsitsipas uit op het ABN Amro-toernooi Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Na Daniil Medvedev en David Goffin is het ABN Amro-toernooi nog een toptienspeler kwijtgeraakt: publiekslieveling Stefanos Tsitsipas. Titelverdediger Gaël Monfils won wel.

De 21-jarige Grieks Tsitsipas moest in Ahoy zijn meerdere erkennen in Aljaz Bedene, de mondiale nummer 52. De wedstrijd ging in twee sets naar de dertigjarige Sloveen: 7-5, 6-4.

Beide spelers gaven niet veel weg op hun eigen servicegames. Bedene kreeg twee breakpoints en benutte ze allebei, wat uiteindelijk voldoende bleek voor de winst.

Aljaz Bedene bedankt het publiek na zijn overwinning ANP

Tsitsipas, die afgelopen jaar nog de ATP Finals op zijn naam schreef, kreeg maar liefst vijf kansen op een break, maar Bedene werkte ze allemaal weg.

In de kwartfinales stuit Bedene op Félix Auger-Aliassime, die in de tweede ronde Grigor Dimitrov uitschakelde (6-4, 6-2).

Weinig problemen voor zieke Monfils

Monfils, de titelverdediger in Rotterdam, kende weinig problemen met zijn landgenoot Gilles Simon. Hij won in twee sets (6-4, 6-1), ook al was hij verkouden.

"Ik ga morgen aan de tabletten en de thee, ik voel me echt ziek. En dan speelden we ook nog veel lange rally's, maar dat heb ik al van kinds af aan tegen Gilles", zei Monfils.

Gaël Monfils kent weinig problemen met landgenoot Gilles Simon Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De mondiale nummer negen pakte in de eerste set al vroeg een break voorsprong. Simon kon deze nog repareren, maar een tweede break kwam de nummer 57 van de ATP-ranglijst niet meer te boven.

In de tweede set herstelde Simon na een vroege break achterstand nog wel snel de balans. Nadat hij echter voor de tweede keer zijn service had ingeleverd, was het verzet van Simon gebroken en liep Monfils uit naar 6-1.

In de kwartfinales is de Engelsman Daniel Evans de tegenstander van Monfils.

STER reclame