Jannik Sinner ANP

Jannik Sinner. Grote kans dat je nog nooit van deze Italiaanse tennisser gehoord hebt, maar de topspelers vrezen het 18-jarige talent nu al. En met recht, werd donderdag duidelijk in Rotterdam.

Sinner bereikte de kwartfinales van het ABN Amro-toernooi door de Belg David Goffin met 7-6 (7), 7-5 te verslaan. Het is zijn eerste overwinning op een toptienspeler, Want dat is Goffin, zij het op het nippertje.

"Ik beschouw het als een normale overwinning, niet als een mijlpaal", reageert de Italiaan op de toch opmerkelijke uitslag. "Het is wel zo dat wanneer je tegenover toptwintigspelers staat, je oplet of je nog wat van ze kan leren. Je wilt toch weten waar je staat."

Sinner doet droogjes zijn verhaal op een speciaal ingelaste persconferentie. Na zijn verrassende zege stonden de journalisten namelijk voor hem in de rij in de catacomben. Dat zal hem in de toekomst ongetwijfeld vaker overkomen.

David Goffin en Jannik Sinner ANP

Sinner is de nummer 79 van de wereld. Een jaar geleden stond hij nog buiten de top-500. Met zijn titel in november bij de Next Gen ATP Finals (het WK voor spelers onder twintig jaar) brak hij definitief door.

Richard Krajicek gaf de Italiaanse tiener na dat toernooi in Milaan direct een wildcard voor Rotterdam.

Ook Sinner snapt Nederlandse spelers niet

In de eerste ronde kreeg Sinner een walk-over omdat zijn tegenstander ziek was en zich geen vervanger had gemeld. Ook de Nederlandse spelers die aanspraak maakten op een reserverol, waren niet in Ahoy.

"Heel gek was dat. Ik had het ook nog niet eerder meegemaakt", aldus de jongeling.

STER reclame