Bertens in Melbourne niet opgewassen tegen Muguruza Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het is Kiki Bertens niet gelukt om voor het eerst sinds Wimbledon 2018 weer de kwartfinales van een grandslamtoernooi te halen. Bij de Australian Open kwam ze er geen moment aan te pas tegen Garbiñe Muguruza: 3-6, 3-6.

Muguruza is ongeplaatst in Melbourne, maar niet de eerste de beste. De Spaanse won in 2016 Roland Garros en in 2017 Wimbledon en was ook al eens nummer één van de wereld. Na een vormcrisis is ze nu duidelijk weer op de weg terug.

Bertens kwam in de Rod Laver Arena niet onder de druk van Muguruza uit. Daar waar de Spaanse de ballen hard de hoeken in bleef slaan, ontbeerde Bertens diepte en scherpte in haar slagen. Ze sloeg daarnaast maar zestig procent van haar eerste opslagen in.

Bertens baalt: 'Mijn ballen waren te kort'

"Het ging gewoon te snel", zei Bertens na afloop. "Ik maakte te veel fouten en speelde de ballen te kort, maar dat heeft zij zeker afgedwongen. Ze zat er gelijk bovenop."

Bertens looft Muguruza: 'Zij dwong mijn fouten af'

In de rally was Bertens niet slecht, maar met twintig tegenover zeven gedwongen fouten geen partij voor Muguruza. Heel even leefde ze op. Nadat ze in de eerste game van de tweede set was gebroken, sloeg ze de frustratie van zich af en kwam ze met 2-1 voor.

Muguruza liet zich echter niet verder van de wijs brengen en nam daarna de regie weer over.

Redelijk geslaagd toernooi

Bertens kan hoe dan ook terugkijken op een redelijk geslaagd toernooi. Ze bereikte voor het eerst in haar loopbaan de laatste zestien in Melbourne en verstevigde daarmee haar plaats in de toptien.

Garbine Muguruza Pro Shots

"Ik heb hier niet mijn beste tennis gespeeld, maar dat kan ook niet altijd. Ik heb drie mooie overwinningen geboekt en voor het eerst de tweede week gehaald. Hopelijk blijft dat uiteindelijk hangen", aldus Bertens.

Volgende week is Bertens in Nederland voor het Fed Cup-duel met Wit-Rusland.

STER reclame