Tallon Griekspoor in actie tegen de Amerikaan Taylor Fitz AFP

Tallon Griekspoor heeft zijn debuut op een grandslamtoernooi niet met een zege kunnen opluisteren. De Haarlemmer had in de openingsronde van de Australian Open geen schijn van kans tegen de Amerikaan Taylor Fritz (ATP-34): 3-6, 3-6, 3-6.

Griekspoor, die zich via de kwalificaties had geplaatst voor het hoofdtoernooi, leverde direct z'n opslag in en de ijzersterk serverende Fritz gaf hem nooit het gevoel dat er iets was te halen. Onze 23-jarige landgenoot kreeg gaandeweg de partij steeds meer moeite om z'n opslagbeurten te winnen en Fritz racete met gemak en snel door de zijne.

Na 1,5 uur kwam de ongelijke strijd tot een einde. De mondiale nummer 175 had daarin slechts twaalf punten gemaakt op de service van de Amerikaan.

Griekspoor: 'Niet gespeeld zoals ik kan spelen'

Nadal zonder setverlies verder

Rafael Nadal drong overtuigend tot de tweede ronde in Melbourne door. De Spaanse mondiale nummer één ondervond ruim een uur lang flinke tegenstand van Hugo Dellien, maar gaf de goed spelende Boliviaan niets cadeau: 6-2, 6-3, 6-0.

Rafael Nadal tijdens zijn partij tegen Hugo Dellien AFP

Dellien (ATP-73) maakte veel meters, bracht veel ballen terug en liet Nadal hard werken voor z'n punten. De tank van de in Melbourne debuterende Boliviaan was echter leeg na twee sets en Nadal, toernooiwinnaar in 2009, toonde in het vervolg geen medelijden.

In de volgende ronde neemt Nadal, die in Melbourne jaagt op zijn twintigste grandslamtitel, het op tegen Federico Delbonis of Joao Sousa.

Matige opslag deert Medvedev niet

Daniil Medvedev wordt door kenners gezien als één van de weinige spelers die de traditionele topdrie (Djokovic, Nadal en Federer) in Melbourne de voet kunnen dwarszetten. De Rus, die als vierde is geplaatst, had in de eerste ronde met Francis Tiafoe, in 2019 kwartfinalist, een pittige tegenstander, maar slaagde ondanks twaalf dubbele fouten voor zijn eerste examen: 6-3, 4-6, 6-4, 6-2.

Medvedev speelde in 2019 acht finales op hardcourt en won er vier. Hij dwong Nadal in de US Open-finale tot vijf sets, maar verloor wel. De nummer vier van de wereld won op hardcourt al eens van Djokovic, maar een zege op Nadal en Federer boekte hij nog niet.

STER reclame