Na de moord op Derk Wiersum legden mensen bloemen bij het kantoor van advocaat ANP
Proces-Taghi

De politie in Amsterdam heeft in het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum opnieuw iemand opgepakt. De verdachte is een 31-jarige man uit Rotterdam. Hij wordt verdacht van het medeplegen van moord.

De aanhouding vond maandag al plaats, maar is nu pas bekendgemaakt. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor een periode van veertien dagen in bewaring gesteld.

Direct na de aanhouding zijn op locaties in Rotterdam en Amsterdam doorzoekingen gedaan. Meer wil de politie er niet over kwijt.

Twee andere verdachten vast

Van de verdachten die eerder werden opgepakt zitten er nog twee vast: een 36-jarige man uit Almere en een 26-jarige man uit Soest. Ook de man uit Almere wordt verdacht het medeplegen van moord, de ander van betrokkenheid daarbij. De man uit Soest zou een neef van Ridouan Taghi zijn. Wat de rol van beide verdachten precies is geweest is nog onderwerp van onderzoek.

Andere verdachten die in dit onderzoek werden opgepakt zitten niet meer vast, maar zijn nog steeds verdachte.

Derk Wiersum was een van de twee advocaten van kroongetuige Nabil B. in het zogeheten Marengo-proces tegen de organisatie van Taghi. Wiersum werd op 18 september vorig jaar bij zijn woning in Amsterdam vermoord.

STER reclame