Sanne Wevers na haar oefening op de balk bij het laatste kwalificatiemoment voor de WK ANP

Tien maanden moest ze vanwege een mysterieuze beenblessure het turnen aan zich voorbij laten gaan, maar zaterdag was Sanne Wevers eindelijk weer te bewonderen in een interland met de Nederlandse vrouwenploeg. Precies op tijd, want over een paar weken beginnen de WK in Stuttgart.

De olympisch kampioene op de balk kijkt met een tevreden gevoel terug op haar optreden in Heerenveen, waar Oranje zich sterker toonde dan Hongarije, Spanje en Zwitserland. "Ik ben eigenlijk wel blij met mijn eerste wedstrijdje weer", aldus Wevers. "Ik zie het als een eerste opstap. Ik ben goed bij mijn taak gebleven, denk ik."

Kans van slagen

Veel individuele illusies voor de mondiale titelstrijd maakt ze zich niet. Wevers is al blij dat ze erbij is. "Twee weken geleden deed ik nog niet mee hier. Achteraf gezien is dat ook een goede keuze geweest, want ik was er toen echt nog niet klaar voor. Nu was er een kans van slagen en dat heeft ook goed uitgepakt."

Sanne Wevers is terug: 'Het team staat nu op één'

In Stuttgart staat het teambelang voorop. Nederland wil volgend jaar met een team naar de Olympische Spelen in Tokio en in Duitsland is straks een ticket te verdienen. Als die opzet slaagt, is het voor Wevers zelf ook weer makkelijker om op de Spelen terecht te komen om haar titel te verdedigen.

Veilige oefening

"Het team staat echt op één", aldus Wevers, die dinsdag haar 28ste verjaardag viert. "Met die gedachte is mijn oefening ook in elkaar gebouwd. Er zijn een paar elementen die ik nog niet goed kan met mijn heup en die zijn er daarom ook uitgelaten. Maar we hebben er wel voor gezorgd dat de moeilijkheidsgraad zo hoog mogelijk ligt."

Ze heeft er alle vertrouwen in dat ze een wezenlijke bijdrage kan leveren in de landenwedstrijd op de WK. Vervolgens gaat de blik op 2020. "Ik heb vandaag laten zien dat ik enigszins stabiel ben en dat ik ervoor kan zorgen dat er een veilige oefening uitkomt. Daarna ga ik uitbouwen naar volgend jaar."

STER reclame