Kogelstoter Joe Kovacs viert het winnen van zijn tweede wereldtitel

Weer WK-goud voor Kovacs, Obiri en Rojas

Kogelstoter Joe Kovacs is bij de WK atletiek in Qatar voor de tweede keer wereldkampioen geworden. De Amerikaanse atleet hield in een fantastische finale Ryan Crouser en Tomas Walsh maar net achter zich.

Vooraf werd al reikhalzend naar deze finale uitgekeken en de atleten maakten de verwachtingen helemaal waar. Tot dit toernooi was er op WK's vijf keer over de 22 meter gestoten. In deze finale alleen al gebeurde dat acht keer.

WK-goud voor Kovacs na prachtige finale

Kovacs kwam in zijn laatste poging tot 22,91 meter, de vierde afstand ooit. Dat was slechts één centimeter verder dan de 22,90 meter van Crouser en Walsh. De Amerikaan Crouser won zilver omdat zijn op één na beste poging verder was dan die van Walsh uit Nieuw-Zeeland.

Denzel Comenentia slaagde er niet in de finale van het kogelstoten te bereiken. Hij kwam in de kwalificaties tot een afstand van 20,03 meter en eindigde als 23ste.

Obiri prolongeert wereldtitel

In de finale van de 5.000 meter geen Sifan Hassan. Zij koos voor de 1.500 meter en werd op die afstand op indrukwekkende wijze wereldkampioene. De wereldtitel op de 5.000 meter was een prooi voor Hellen Obiri.

Hellen Obiri wint in Doha de 5.000 meter

De Keniaanse atlete, die bij de Olympische Spelen van 2016 zilver won, prolongeerde haar titel. Ze finishte na een spannende slotfase in 14.26,72 en was daarmee haar landgenote Margaret Kipkemboi 0,77 te snel af.

Konstanze Klosterhalfen uit Duitsland won het brons. Maureen Koster wist de finale van de 5.000 meter niet te bereiken. Ze ging in de series na dik tien minuten onderuit en stapte uit de race. Bij de val liep ze een wond op aan haar linkeronderbeen.

Ook Rojas prolongeert haar wereldtitel

Hinkstapspringster Yulimar Rojas pakte in Doha net als bij de WK van 2017 en de WK's indoor van 2016 en 2018 het goud.

Yulimar Rojas viert haar wereldtitel hinkstapspringen

De Venezolaanse atlete won met een sprong van 15,37 meter. Dat was 45 centimeter verder dan de Jamaicaanse Shanieka Ricketts.

Olympisch kampioene Caterine Ibargüen uit Colombia veroverde het brons in Qatar.