liveblog
EK voetbal
NOS VoetbalAangepast

Schotland viert punt op Wembley • Zweden aan kop in groep E • Tsjech Schick topscorer

Welkom bij het liveblog van dag 8 van het EK voetbal:

liveblog gesloten

Welterusten en tot morgen!

We houden ermee op voor vanavond. Morgen gaat het EK weer verder met dag 9, met opnieuw drie wedstrijden op het programma. Welterusten en tot morgen!

Programma 19 juni

Klaar op Wembley: Engeland doet goede zaken, maar Schotten morele winnaar

Engeland is praktisch zeker van een plek in de volgende ronde. Op Wembley werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Schotland, dat zoals verwacht voor elke grasspriet vocht.

Bekijk hier de samenvatting van Engeland - Schotland (0-0)

90+1' Scrimmage

In blessuretijd paniek in het Schotse strafschopgebied. In de scrimmage valt de bal net niet voor een Engels been. Dan fluit de scheidsrechter.

Engeland-Schotland 0-0

79' Roep om penalty

De Engelsen roepen om een penalty als Sterling door Robertson op de voet wordt geraakt. Er is contact, maar arbiter Antonio Mateu Lahoz en de VAR vinden het niet genoeg voor een strafschop.

Engeland-Schotland 0-0

74' Daar gaat Kane

Aanvoerder Kane wordt na een teleurstellend optreden vervangen. Marcus Rashford komt in de ploeg. De Engelsen hebben nog een kwartier om het verschil te maken en de Schotten nog een kwartier om stand te houden.

Engeland-Schotland 0-0

Harry Kane

63' Daar komt Jack Grealish

Jack Grealish komt in de ploeg voor Foden. Het publiek juicht bij de entree van de ster van Aston Villa. Breekt hij dan de Britse ban?

Engeland-Schotland 0-0

Phil Foden (l) en Jack Grealish (r)

63' Dykes dicht bij goal

Ondanks de toenemende druk van Engeland blijft ook Schotland dreigend. Nu is het Dykes die uithaalt, James kopt de bal van de lijn, al was het schot waarschijnlijk naast gegaan.

Engeland-Schotland 0-0

Reece James haalt de bal van de lijn

56' Counter Schotland

Een Schotse counter via Dykes mondt bijna uit in een kans voor Adams, maar die slaagt er niet in zich vrij te spelen om uit te halen.

Engeland-Schotland 0-0

50' Sterke start Engeland

Engeland begint sterk aan de tweede helft. Mount met een vlammend schot, maar de Schotse doelman Marshall brengt redding.

Sterling weet verder Foden net niet te bereiken en een voorzet van Shaw komt niet bij Kane.

Engeland-Schotland 0-0

Tweede helft

De bal rolt voor de tweede helft van Engeland-Schotland (0-0).

Ibrahimovic ondergaat knieoperatie in Rome

De Zweedse vedette Zlatan Ibrahimovic heeft vrijdag een operatie aan zijn linkerknie ondergaan. Dat heeft zijn club AC Milan gemeld. De kijkoperatie vond plaats in Salvator Mundi in Rome. Volgens de club is zijn gewricht "schoongemaakt". Ibrahimovic maakt het goed en zal meteen aan de revalidatie beginnen.

De 39-jarige Ibrahimovic kondigde eerder dit jaar zijn terugkeer in de Zweedse nationale ploeg aan. Met twee assists in zijn eerste twee optredens sinds het EK van 2016 maakte hij meteen weer indruk. Door een knieblessure ging het huidige EK echter aan hem voorbij.

Kane onzichtbaar

De onzichtbaarheid van spits en aanvoerder Harry Kane is opmerkelijk op Wembley. De spits heeft in 127 minuten op het EK nog geen schot op doel gelost.

Harry Kane

Rust op Wembley

Evenwicht. Stones raakt de paal namens de Engelsen, een volley van de Schot O'Donnell wordt gered door Pickford.

Engeland-Schotland 0-0

30' Fraaie volley

Een fraaie volley van O'Donnell gaat regelrecht af op de verre hoek van het doel, maar de Engelse goalie Pickford weet zijn arm tegen de bal te krijgen. Hoewel Engeland sterker is, geeft het moment aan dat de Schotten meedoen.

Engeland-Schotland 0-0

12' Paal!

Engeland dicht bij de openingsgoal. Stones kopt op de paal! De voorzet is van Mount.

Engeland-Schotland 0-0

John Stones kopt op de paal

4' Eerste kans voor Schotland

Schotland opent verrassend sterk en krijgt via Ché Adams de eerste mogelijkheid. Met meer geluk dan wijsheid houdt Stones de inzet tegen.

Engeland-Schotland 0-0

Aftrap

De bal rolt op Wembley. laat de strijd losbarsten!

De volksliederen!

In typisch Brits weer, in de regen, zingen beide teams vol passie hun volksliederen, eerst Schotland met The Flower of Scotland, dan Engeland met God Save the Queen.

Schotten zingen volkslied uit volle borst voor Battle of Britain

Niemand durft Mason Mount nog het 'lievelingetje van de trainer' te noemen

Aan welke voetballer doet de volgende beschrijving denken: een frisse, positieve uitstraling, uitblinkend op een onopvallende manier, uit een goed nest, welbespraakt en prettig 'sixties'.

Frenkie de Jong? Geen gekke gedachte. Mason Mount, rijzende ster van Engeland en Chelsea, heeft minder natuurlijk charisma dan Oranje's publiekslieveling, maar verder zijn de overeenkomsten tussen hem en De Jong talrijk.

Mason Mount (links) met jeugdvriend en collega-international Declan Rice

Aandacht voor Billy Gilmour

Billy Gilmour is de meest verrassende naam in de basis bij de Schotten, zijn basisdebuut voor Schotland. De 20-jarige behendige middenvelder geldt als het grootste talent van Schotland. Hij maakte in 2017 de overstapte van de jeugdopleiding van Rangers in Glasgow naar die van Chelsea, Hij speelde al 11 keer met Chelsea in de Premier League.

Billy Gilmour voor Chelsea

Studio Europa

Kijk nu naar Studio Europa. Henry Schut ontvangt in de aanloop naar Engeland-Schotland Suse van Kleef, Mandy van den Berg en Hugo Borst.

Nu op NPO 1, NOS.nl, in de NOS-app.

De 115de editie van Engeland-Schotland

Voor de 115de keer staan Engeland en Schotland tegenover elkaar. Van de voorgaande 114 keer won Engeland 48 keer, Schotland 41 keer en werd het 25 keer gelijk. De eerste editie vond plaats op 30 november 1872 in Glasgow. Het was de eerste interland ooit. Kijk in de tweet hieronder naar de aankondiging.

Stelling Van der Vaart

Frenkie de Jong is de beste controlerende middenvelder die Nederland ooit heeft gehad, zegt Rafael van der Vaart.

In onderstaande tweet vraagt hij om jullie mening.

De derde wedstrijd dan maar

Ook de tweede wedstrijd van de dag was geen groots schouwspel, maar van de komende wedstrijd tussen Engeland en Schotland mogen we toch meer verwachten. De fans kunnen niet wachten.

Een Engels-Schots koppel

Klaar in Glasgow: Kroatië blijft dankzij gelijkspel tegen Tsjechië zicht houden op tweede ronde

Kroatië heeft ook zijn tweede EK-duel niet weten te winnen. Op Hampden Park in Glasgow werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Tsjechië, dat goede papieren heeft om de achtste finales te bereiken. Ook de Kroaten mogen, dankzij het gelijkspel, nog hopen op de tweede ronde.

Bekijk hier de samenvatting van Kroatië - Tsjechië

Opstelling Schotland: vier wijzigingen

De Schotse bondscoach Steve Clarke doet vier wijzigingen ten opzichte van de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Tsjechië: Tierney keert terug van een blessure, McGregor, Adams en Gilmour starten ook. Hendry, Cooper, Armstrong en Christie zitten op de bank.

Opstelling Schotland

Opstelling Engeland: Shaw en James voor Walker en Trippier

Backs Kyle Walker en Kieran Trippier maken in vergelijking met de eerste wedstrijd tegen Kroatië plaats voor Luke Shaw (Manchester United) en Reece James (Chelsea).

Opstelling Engeland tegen Schotland

73' Invaller Vlasic laat zich zien

Invaller Vlasic is dicht bij de tweede goal voor Kroatië. Perisic kopt terug, Vlasic neemt aan en schiet net naast. Kroatië laat in de tweede helft beduidend meer zien dan in de eerste. Het duel kan nog alle kanten op.

Kroatië-Tsjechië 1-1

'Dit is de oudste rivaliteit in het voetbal'

Correspondent Tim de Wit ziet hoe tienduizenden Schotse fans de Londense binnenstad binnentrekken, voorafgaand aan de beladen wedstrijd tegen de Engelsen.

'Dit is de oudste rivaliteit in het voetbal'

48' DOELPUNT KROATIË!

De ideale start van de tweede helft voor de Kroaten. Perisic dribbelt van links naar binnen en schiet raak. De Tsjechen lieten zich verrassen door een snel genomen vrije trap, Doelman Vaclík had de bal nog kunnen hebben, maar tast mis.

Kroatië-Tsjechië 1-1

Kroatië viert de goal van Ivan Perisic

Tweede helft

De tweede helft van Kroatië tegen Tsjechië begint. Kunnen de Kroaten, die een uitgebluste indruk maken, hun EK nog redden?

Oranjelegioen klaar voor Boedapest: 'We zijn er altijd bij, al is het in Korea'

Oranjelegioen klaar voor Boedapest: 'We zijn er altijd bij, al is het in Korea'

Auf wiener schnitzel, Oranje naar achtste finales! | In het spoor van Oranje #7

Oranje-watcher Jeroen Stekelenburg en Chiel van Koldenhoven nemen je mee 'in het spoor van Oranje'. Achter de schermen tijdens het EK-avontuur.

Auf wiener schnitzel, Oranje naar achtste finales! | In het spoor van Oranje #7

Rust op Hampden Park

De Tsjechen leiden door een penalty van Patrik Schick met 1-0. Op basis van het spelbeeld een verdiende voorsprong.

Jakub Jankto (r) en Sime Vrsaljko (l)

37' DOELPUNT TSJECHIË!

Schick schiet met een nog bloedende neus de strafschop binnen! Zijn derde goal van het toernooi. Daarmee is de aanvaller voorlopig topscorer van het toernooi.

Kroatië-Tsjechië 0-1

Patrik Schick viert zijn goal

35' Strafschop Tsjechië!

Een ellenboog van Lovren op de neus van Schick levert Tsjechië dankzij de VAR een strafschop op.

De elleboog van Lovren

30' Nog geen spektakel

De openingsfase was voor Tsjechië, maar Kroatië richt zich na een half uur wat op zonder kansen te creëren. Nog spektakel op Hampden Park.

Kroatië-Tsjechië 0-0

Josko Gvardiol (r) en Vladimir Coufal (l)

18' Kans Schick

Niet alles wat Patrik Schick dit EK aanraakt, verandert in goud. Hij raakt de bal dicht bij de goal totaal verkeerd als hij de bal ontvangt van Coufal.

Kroatië-Tsjechië 0-0

Patrik Schick na het missen van een kans

Eriksen verlaat na succesvolle operatie ziekenhuis

Eriksen heeft een succesvolle operatie ondergaan en heeft het ziekenhuis verlaten. Hij bracht vandaag zelfs een bezoek aan zijn teamgenoten van de nationale ploeg en gaat daarna naar huis.

Aftrap

Tsjechië trapt af voor het duel met Kroatië. De bal rolt in Glasgow.

De volksliederen

Nog vijf minuten voor de aftrap. De volksliederen van Kroatië en Tsjechië klinken op Hampden Park.

Tsjechië en Kroatië tijdens de volksliederen

Ajax neemt afscheid van Traoré, bekend van zijn vijf goals in de historische 0-13

Ajax heeft spits Lassina Traoré voor ongeveer tien miljoen euro verkocht aan Sjachtar Donetsk. In oktober was de spits nog wereldnieuws toen hij als tiener vijf keer scoorde in de historische overwinning van Ajax bij VVV-Venlo (0-13).

Lassina Traoré

Stand van zaken groep D: Kroatië onder druk

Kroatië staat na de 1-0 nederlaag tegen Engeland nog op nul punten. Tsjechië kan zich na de 2-0 zege op Schotland al kwalificeren voor de volgende ronde bij een zege én als Schotland dan niet Engeland verslaat.

Hoe dicht was Luka Modric bij de eredivisie? 'Hij wilde echt naar Ajax'

Vanavond zijn alle ogen gericht op die kleine, pezige tovenaar op het middenveld van Kroatië. Luka Modric is inmiddels 35 jaar, maar nog altijd de regisseur van Real Madrid en Kroatië. De vicewereldkampioen zit nu al in nauwe schoentjes, na de teleurstellende 1-0 nederlaag tegen Engeland.

Kan Modric zijn land uit het moeras trekken met een zege op Tsjechië op Hampden Park in Glasgow? Het zou Henk ten Cate niet verbazen. "Die jongen is zo ongelooflijk goed."

Kan Luka Modric Kroatië nog een keer bij de hand nemen?

Deze wereldgoal

Voor wie hem had gemist en omdat ie zo mooi is. Hieronder de wereldgoal van Patrik Schick tegen Schotland.

Schick maakt wereldgoal tegen Schotten: afstandsschot vanaf middenlijn

Opstelling Tsjechië: Holes voor Kral

De man van de wereldgoal tegen Schotland, Patrik Schick, natuurlijk in de basis bij Tsjechië. Holes speelt voor Kral.

Opstelling Tsjechië

Opstelling Kroatië: Lovren terug van blessure

Vice-wereldkampioen Kroatië staat onder druk na de 1-0 nederlaag tegen Engeland. Twee wijzigingen: de ervaren verdediger Lovren keert terug van een blessure en Brekalo is ook nieuw in de basis ten koste van Caleta-Car en Brozovic.

Opstelling Kroatië

Klaar in St. Petersburg: Zweden verslaat Slowakije

Zweden heeft in groep E van het EK de tweede wedstrijd met 1-0 gewonnen van Slowakije, maar erg makkelijk ging dat niet. De Zweedse ploeg begon met dezelfde elf spelers als in de wedstrijd tegen Spanje, die in een verrassende 0-0 eindigde. Maar zo verrassend als dat duel was, zo weinig spektakel was er vandaag in St. Petersburg te vinden.

Forsberg schiet Zweden vanaf de stip langs Slowakije

82' Zelfzuchtig

Dara gaat Isak als Donyell Malen tegen Oostenrijk alleen op het doel af voor de 2-0, maar in tegenstelling tot Malen verzuimt Isak de bal af te schuiven op de volledige vrijstaande Quaison. Isak wacht te lang en verspeelt de bal.

Zweden-Slowakije 1-0

Alexander Isak

77' DOELPUNT ZWEDEN!

Forsberg schiet de strafschop keurig in de hoek en Zweden is van de nul af. Met deze stand wordt Zweden met vier punten koploper in groep E.

Zweden-Slowakije 1-0

Emil Forsberg scoort

75' Strafschop Zweden!

Doelman Dubravká komt na een pass van Isak uit zijn doel en werkt invaller Quaison tegen de grond. Strafschop Zweden!

Martin Dubravka vloert Robin Quaison

71' Genieten van Isak

Toch even genieten in St. Petersburg. Spits Alexander Isak begint aan de zijkant aan een dribbel en besluit in het strafschopgebied met een schot. Doelman Dubravká redt. Een paar minuten eerder kopte de aanvaller over. Zweden heeft op basis van de tweede helft recht op een goal.

Zweden-Slowakije 0-0

Na vier verhuurperiodes is Van Ginkel definitief PSV'er

Marco van Ginkel zet voor de vijfde keer in zijn carrière zijn handtekening onder een contract bij PSV. De middenvelder, die al vier keer eerder op huurbasis naar Eindhoven vertrok, tekent voor twee seizoenen.

Marco van Ginkel tekent voor twee seizoenen in Eindhoven

59' Eerste kans

Daar is de eerste kans van de wedstrijd! Op een kopbal van Augustinsson (voorzet Larsson) redt de Slowaakse doelman Dubravká met een katachtige reflex. Uit de daaropvolgende hoekschop kopt Danielson over. Daarna ook nog een van richting veranderd schot van Isak. De wedstrijd wordt meer open, Zweden gaat wat meer drukken.

Even daarvoor was Kucha ook dichtbij een goal, maar Olsen redde goed en bovendien was het buitenspel.

Zweden-Slowakije 0-0

Martin Dubravka voorkomt een goal

Op weg naar 0-0?

Als het 0-0 blijft in St. Petersburg treedt Zweden in de voetsporen van Engeland en Frankrijk, die in respectievelijk 1992 en 1996 ook twee keer op rij 0-0 speelden op een EK.

Zweden-Slowakije 0-0

Lubomir Satka (l) en Marcus Berg (r)

50' Veelbelovend begin

De tweede start veelbelovend. Isak kan uithalen in het Slowaakse strafschopgebied, maar Skriniar voorkomt met een ultieme tackle dat de bal richting het doel gaat. Aan de andere kant krijgt Duda de kans om uit te halen. De Slowaak schiet over.

Zweden-Slowakije 0-0

Tweede helft

Zweden en Slowakije beginnen aan de tweede helft.

Rust

NOS-commentator Arman Avsaroglu verwoordt de eerste helft van Zweden-Slowakije treffend: "Het goede nieuws is dat het na rust eigenlijk alleen maar beter kan worden."

Luchtduel Ludwig Augustinsson (l) en Martin Koscelnik (r)

43' Schot op doel

Zowaar een doelpoging. Die komt van de Slowaken, die bij het slot van de eerste helft het heft in handen hebben. Marek Hamsik schiet van buiten het strafschopgebied een paar meter over.

Zweden-Slowakije 0-0

40' Balbezit

Het balbezit van Zweden lag in de vorige wedstrijd tegen Spanje (0-0) extreem laag. Dat is nu een stuk beter, 48 procent voor Zweden en 52 procent voor Slowakije. Al lijkt het erop dat beide landen de bal liever niet hebben.

Zweden-Slowakije 0-0

Victor Lindelöf zoekt een gaatje tussen Mak (l) en Hamsik (r)

30' Zweden en Slowakije wachten af

Zweden en Slowakije laten de 30.000 toeschouwers in St. Petersburg nog even wachten op spektakel. Nog geen kansen voor beide teams.

Zweden-Slowakije 0-0

Marcus Berg (l) en Peter Pekarik (r)

Oudjes

De spelers in de opstelling van Zweden en Slowakije zijn samen gemiddeld 30 jaar en 125 dagen oud (Slowakije 30j-172d en Zweden 30j-78d). Slechts één keer eerder waren de spelers in een startopstelling op het EK ouder. Dat was bij Griekenland-Zweden in 2008 (30j-177d).

Marek Hamsik

Aftrap in St.Petersburg

Zweden (0-0 tegen Spanje) en Slowakije (2-1 zege op Polen) zijn vol vertrouwen begonnen aan hun tweede EK-duel.

De Slowaken plaatsen zich bij winst al voor de achtste finales.

Fans zijn er klaar voor

Er zitten 30.000 toeschouwers in het stadion in St. Petersburg, vooral Zweden is goed vertegenwoordigd.

  • AFP
    Fans van Zweden tegen Slowakije
  • AFP
    Fans van Slowakije

De volksliederen klinken!

De volksliederen van Zweden en Slowakije schallen uit de speakers en de kelen van de spelers. Over een paar minuten begint het EK-duel in groep E.

De spelers van Zweden bij de volksliederen

LIVE

Alle EK-wedstrijden zijn LIVE te volgen bij de NOS op NPO 1, NOS.nl, in de NOS-app en via NPO Radio 1. Het commentaar bij Zweden-Slowakije op TV wordt verzorgd door Arman Avsaroglu en op de radio door Jan Vincent van Zuiden.

KNVB verwacht Oranjelegioen van duizenden fans in Boedapest

Voetbalbond KNVB verwacht dat er volgende week 5000 à 10.000 supporters van het Nederlands elftal naar Boedapest reizen. Oranje staat op zondag 27 juni in de achtste finale van het EK voetbal in de Hongaarse hoofdstad. De tegenstander is nog onbekend.

Spelers van Nederland vieren de overwinning op Oostenrijk met het publiek

Opstelling Slowakije: twee wijzigingen

Bij Slowakije twee wijzigingen ten opzichte van de 2-1 zege in het openingsduel met Polen. Haraslín en Hromada maken plaats voor Koscelnik en Hrosovský.

Opstelling Slowakije tegen Zweden

Opstelling Zweden: Kulusevski terug op de bank

Geen wijzigingen bij Zweden voor het duel met Slowakije. De Zweden dus met ex-eredivisiespelers Isak en Berg in de spits. Terug van besmetting met corona is Dejan Kulusevski, die op de bank begint.

Opstelling Zweden tegen Slowakije

'Er zijn zo'n 5.000 kaarten beschikbaar voor Nederlandse fans'

Het Nederlands elftal speelt op 27 juni de achtste finales in Boedapest. Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, vertelt over de hoeveelheid kaarten en de andere voorwaarden.

De Jong: 'Er zijn zo'n 5.000 kaarten beschikbaar voor Nederlandse fans'

Busquets weer beschikbaar voor Spaanse bondscoach Luis Enrique

Sergio Busquets is hersteld van een infectie met het coronavirus en sluit weer aan bij de Spaanse selectie op het EK voetbal. De laatste PCR-test leverde een negatieve uitslag op en dus mag de aanvoerder van Spanje weer aansluiten bij de selectie. Busquets vliegt vrijdag met zijn teamgenoten naar Sevilla, voor de tweede groepswedstrijd op het EK tegen Polen.

Sergio Busquets (r) in het oefenduel met Portugal, eerder deze maand

Een nieuwe aflevering van Touzani, dit keer met Davy Klaassen

EK-special: Soufiane Touzani ontmoet... Davy Klaassen (als weerman)

'Als zelfs Marten de Roon het lukt, is er voor iedereen hoop'

Voor Marten de Roon was het donderdagavond een speciale avond. Hij speelde zijn 25ste interland voor Oranje. Hij laat een dag na de wedstrijd tegen Oostenrijk weten dat hij de groep heeft toegesproken en dat hij enorm "trots" is.

'Als zelfs Marten de Roon het lukt, is er voor iedereen hoop'

De Ligt blij met 'meneer Van Basten'

Matthijs de Ligt kan wel leven met de kritiek die Marco van Basten gisteravond bij Studio Europa leverde op zijn spel. Volgens de oud-spits moet De Ligt meer leiding geven aan de verdediging van Oranje.

"De Ligt is een centrale verdediger. Die is de bewaker van de verdediging en die moet veel meer leiding geven", aldus Van Basten. "Hij is naar Italië gegaan om te leren verdedigen, maar ik denk dat hij toch weinig heeft opgestoken daar."

Op de persconferentie van vrijdag laat De Ligt weten daar niet wakker van te liggen. "Als iemand van zijn statuur iets zegt, dan ga je er toch naar kijken. Ik zie het als een compliment en ook een beetje als kritiek. Als iemand als meneer Van Basten dat zegt is dat alleen maar goed."

De Ligt blij met 'meneer Van Basten'

Wat zijn de regels om het stadion in Boedapest binnen te komen?

Het Nederlands elftal speelt op 27 juni de achtste finales in Boedapest. En goed nieuws: er zijn heel veel (Nederlandse) supporters welkom, want in Hongarije geldt er geen limiet voor het aantal mensen in een stadion.

Onder één van de drie volgende voorwaarde een EK wedstrijd kon bezoeken. Buiten dat je een kaartje moet hebben, uiteraard.

  • je moet een recente, negatieve PCR test kunnen overleggen.
  • je moet kunnen bewijzen dat je volledig bent ingeënt.
  • je moet kunnen aantonen dat je in de afgelopen drie maanden (dus niet eerder dan dat) corona hebt gehad.

Als je aan 1 van die voorwaarden voldoet, kun je met een kaartje het stadion in.

Een vol stadion in Boedapest

Training van Oranje live op NOS.nl

In Zeist is de selectie van Frank de Boer begonnen aan de training. Via onze livestream kun je kijken naar die beelden. Commentator Krijn Schuitemaker en voetbaltrainer Ruud Brood praten jullie helemaal bij.

Vraagtekens voor Eriksen: terugkeer bij Inter ongewis

Het is niet alleen de vraag of Christian Eriksen helemaal herstelt van de hartaanval en of hij topsport kan blijven bedrijven, maar het is al wel duidelijk dat een terugkeer bij Internazionale heel lastig wordt. In de Italiaanse Serie A is het niet toegestaan voor spelers om te spelen met een defibrillator, het kastje dat Eriksen heeft gekregen.

De regelgeving in de Serie A zal moeten worden aangepast. Alleen dan is er nog toekomst voor Eriksen bij Inter. Lucio Mos, voorzitter van de Italiaanse Vereniging voor Sportcardiologie, is stellig bij Radio Punto Nuovo: "De Italiaanse regelgeving is de strengste ter wereld en dit is dan ook de reden waarom het aantal plotselinge sterfgevallen tijdens fysieke activiteit een stuk lager is dan in andere landen. De protocollen zijn erg streng, dus het lijkt me uitgesloten dat we Eriksen terug gaan zien in de Italiaanse competitie."

Christian Eriksen op Instagram: hij liet weten dat het goed met hem gaat

Wembley moet vrezen voor verliezen halve finales en finale

Het zou zomaar kunnen dat de halve finales en de finale van het EK niet in Londen gespeeld zullen worden. Vanwege de uitgestelde versoepelingen in het Verenigd Koninkrijk, waar het besmettingscijfer de laatste weken weer is gestegen door de zogenoemde Delta-variant van het coronavirus, heeft de UEFA een alternatief plan opgesteld voor de drie duels.

Op 6 en 7 juli staan op Wembley de halve finales op het programma. De finale is op 11 juli. Door het uitstellen van het einde van de lockdown, die oorspronkelijk voor 21 juni gepland stond, is het dus nog maar de vraag of deze wedstrijden doorgang kunnen vinden.

"We zijn in gesprek met de autoriteiten om fans van de deelnemende landen de wedstrijden te kunnen laten bezoeken", laat de UEFA weten in een verklaring. "Dit kan onder andere met een strikt testbeleid en bubbels tijdens het verblijf van de fans in het land wanneer dit minder dan 24 uur is."

Volgens de krant The Times heeft de voetbalbond Boedapest in gedachten als alternatieve speelstad mochten er geen uitzonderingen komen voor buitenlandse fans. Op dit moment moeten reizigers vanuit het buitenland eerst tien dagen in quarantaine.

Vooralsnog denkt de UEFA dat die wedstrijden wel gespeeld kunnen worden. "Er is altijd een reserveplan, maar we zijn ervan overtuigd dat de wedstrijden in Londen gespeeld kunnen worden."

Stand van zaken groep D en E

  • NOS
  • NOS
    Stand groep E

Tsjechië en Engeland kunnen zich bij winst al verzekeren van de volgende ronde. Datzelfde geldt dus voor Slowakije.

Welkom!

Op dag acht van het Europees kampioenschap staan er wederom drie wedstrijden op het programma. Slowakije kan zich bij winst op Zweden al plaatsen voor de volgende ronde. Zij trappen om 15.00 uur af in Sint Petersburg.

Om 18.00 uur en 21.00 uur worden de wedstrijden in groep D gespeeld. Kroatië en Tsjechië treffen elkaar in Glasgow en Engeland en Schotland gaan de strijd met elkaar aan op Wembley.