Olympique Lyonnais-trainer Rudi Garcia is niet blij met de nieuwe blessure van Memphis Depay AFP
Oranje

Olympique Lyonnais-trainer Rudi Garcia is kwaad op bondscoach Ronald Koeman en de technische staf van Oranje. Dat heeft alles te maken met de nieuwe blessure van Memphis Depay, die hij opliep in de interland tegen Estland.

Voorafgaand aan de interlandperiode ontbrak Depay bij Lyon vanwege hamstringklachten. Tegen Noord-Ierland vond Koeman het vervolgens nog niet verantwoord om Depay te laten spelen, maar tegen Estland stond hij in de basis.

Depay vertelde na afloop van de wedstrijd dat hij er bij de bondscoach zelf op had aangedrongen om te spelen. Toen hij tijdens de wedstrijd wat last kreeg, werd hij uit voorzorg naar de kant gehaald. "We gaan zien of het ernstig is, maar dat gevoel heb ik niet", aldus Depay.

Na Nederland-Estland reageerde Depay op zijn wissel:

Depay uit voorzorg naar de kant: 'Zelf op aangedrongen te spelen' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Memphis raakte geblesseerd op dezelfde plek als daarvoor, in zijn dijbeen. Hij deed mee in een wedstrijd die nergens meer om ging", liet zijn trainer Garcia weten op de persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen OGC Nice.

"Ik vind dat een gebrek aan respect voor Olympique. Het is jammer voor ons en moeilijk om daar niet geïrriteerd door te raken. Ik weet niet wanneer hij weer beschikbaar is, we bekijken het van dag tot dag", aldus Garcia.

Memphis Depay tijdens de interland tegen Estland Pro Shots

Depay is door zijn trainer wel benoemd tot de nieuwe aanvoerder van Lyon. Garcia staat sinds vorige maand aan het roer bij Olympique, als vervanger van de ontslagen Sylvinho. Onder diens leiding droeg de Belg Jason Denayer de band.

De afgelopen weken liet Garcia de aanvoerdersband rouleren door het elftal. "De andere spelers die de band hebben gedragen konden ook aanvoerder worden, maar Memphis stak erbovenuit", zei Garcia, die ook vertelde dat Depay inmiddels ook Franse les heeft genomen.

STER reclame