NOS Voetbal

Depay en Wijnaldum fit voor Estland, Koeman stoort zich aan sentiment

Depay en Wijnaldum fit voor Estland, Koeman stoort zich aan sentiment

Memphis Depay en Georginio Wijnaldum zijn allebei fit om dinsdag mee te doen aan de laatste EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal, tegen Estland.

Depay ontbrak zaterdag in het duel met Noord-Ierland vanwege een bovenbeenblessure, Wijnaldum had nog last van de griep.

"Depay is fit", zei bondscoach Ronald Koeman tijdens de persconferentie. Of de aanvaller van Olympique Lyonnais ook in de basis staat, wilde Koeman nog niet zeggen. Daarover is ook contact met zijn club. "Maar clubs zeggen altijd dat een speler niet moet spelen. Als hij fit is, zou Depay kunnen spelen."

Wijnaldum aanvoerder

Wijnaldum neemt in de Johan Cruijff Arena de aanvoerdersband over van Virgil van Dijk, die vanwege persoonlijke omstandigheden ontbreekt. Koeman noemde de absentie van Van Dijk een gemis.

"Van Dijk is niet voor niets aanvoerder en Europees voetballer van het jaar. Maar het geeft ook weer gelegenheid om iemand anders op die plek aan het werk te zien", aldus de bondscoach.

ANP
Memphis Depay en Georgionio Wijnaldum in het duel met Duitsland

Behalve Van Dijk zijn ook de geblesseerde Ryan Babel en de geschorste Marten de Roon niet van de partij tegen Estland. Over hun vervangers wilde Koeman nog niets kwijt. Stefan de Vrij is nog niet helemaal fit, maar de verdediger zou volgens de trainer wel kunnen invallen als het noodzakelijk is.

Oranje is al zeker van het EK. Bij winst op Estland en puntverlies van Duitsland tegen Noord-Ierland is Nederland bovendien ook groepswinnaar.

Koeman kribbig over kritiek

Koeman toonde zich tijdens de persconferentie geïrriteerd over de kritiek in sommige media op het spel van Oranje tegen Noord-Ierland.

"Ik vind ook dat we tegen Noord-Ierland niet het maximale niveau hebben gehaald, met name aanvallend. Maar het gevoel in Nederland was veel te negatief. Noord-Ierland wordt onderschat, het is een ploeg die het veel landen heel moeilijk kan maken", stelde een kribbige Koeman.

"Ik stoor me daaraan. Toen we begonnen was het helemaal niks, daarna werden we wereldkampioen en nu staan we ineens weer stil in onze ontwikkeling. Maar iedereen heeft zijn mening, en dat mag. De mensen die er verstand van hebben, hebben allemaal weer wat te doen komende zomer. Dus ze kunnen lekker doorgaan", aldus Koeman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl