Memphis Depay in actie tegen Noord-Ierland Pro Shots
Oranje

Slecht nieuws voor bondscoach Ronald Koeman. Hij moet zijn sterspeler Memphis Depay hoogstwaarschijnlijk missen in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland, meldt L'Equipe. De aanvaller van Olympique Lyonnais kampt met een hamstringblessure.

Depay mist in elk geval het duel van zijn club met Olympique Marseille van aanstaande zondag, zo schrijft de Franse krant. "Onderzoek wijst uit dat hij een hamstringblessure heeft."

Dat onderzoek vond woensdag plaats en het betekent volgens L'Equipe vrijwel zeker ook dat hij de EK-kwalificatieduels van Oranje op 16 en 19 november (met Noord-Ierland en Estland) aan zich voorbij moet laten gaan.

Een helft in Champions League

Depay deed dinsdag nog een helft mee in het Champions League-treffen van Lyon met Benfica. In de rust bleef hij achter in de kleedkamer. Dat was in eerste instantie uit voorzorg, maar naar nu blijkt is de kwetsuur ernstiger dan verwacht.

De aanvaller is bezig aan een sterk seizoen. Hij trof al zeven keer doel in de Franse competitie, was viermaal trefzeker in de Champions League en was ook voor Oranje belangrijk met doelpunten tegen Estland (1) en Noord-Ierland (2).

Eerder geblesseerd

Depay miste vorige maand het kwalificatieduel van Nederland met Wit-Rusland vanwege bovenbeenklachten.

Oranje heeft op 16 november aan een gelijkspel tegen Noord-Ierland genoeg om zich te kwalificeren voor het Europees kampioenschap in 2020. Vrijdag maakt bondscoach Koeman de definitieve selectie bekend.

STER reclame