Nederlandse hockeysters vernederen Engeland op EK Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben op zeer overtuigende wijze de finale bereikt van de EK hockey. In Antwerpen won Oranje met duidelijke cijfers van een volstrekt kansloos Engeland: 8-0.

Nederland begon nog slordig aan het duel met Engeland, maar echt grote kansen leverde dat niet op voor de Engelse hockeysters. De ploeg van coach Alyson Annan moest even op gang komen, maar daarna kreeg Engeland geen schijn van kans en tegen het einde van het eerste kwart stond de 1-0 op het scorebord.

Na een afgeslagen strafcorner kwam de bal via Lidewij Welten voor de stick van Laurien Leurink, die de bal in de bovenhoek knalde. Daarna ging het soepeler bij Oranje, want met een mooie slalom-actie zorgde topscorer Welten voor de 2-0 en benutte Caia van Maasakker een strafcorner (3-0).

Laurien Leurink en Maria Verschoor vieren de de 1-0 Pro Shots

Keepster Anne Veenendaal had niet veel te doen, want halverwege de wedstrijd had Engeland nog geen kans, strafcorner of schot op doel gehad en ook na rust kwam Engeland er niet aan te pas. De Engelse keepster Maddie Hinch had juist een vernederende avond.

Na rust schreef Marloes Keetels met een hard backhand-schot de 4-0 op haar naam en werd er nog drie keer gescoord uit een strafcorner. Xan de Waard zette al liggend de 5-0 op het scorebord en Van Maasakker (6-0) en Welten (7-0) maakten beiden hun tweede doelpunt van de wedstrijd.

Vernedering

Nederland ging het echter niet rustiger aan doen. Leurink, die de score had geopend voor Oranje, maakte ook het laatste doelpunt van de wedstrijd. Met een geweldige uithaal was de vernedering voor Engeland compleet en eindigde de halve finale in 8-0.

"Het was absoluut niet makkelijk, maar we waren heel erg geconcentreerd", vertelde Van Maasakker na de halve finale. "We hebben ons spel gespeeld en nu valt het goed. Dit toernooi werden we elke wedstrijd beter en vandaag zie je het resultaat."

Ook bondscoach Annan was erg tevreden over haar ploeg. "Dit is hoe wij kunnen spelen en we waren goed vandaag. Dat betekent niet dat we feest gaan vieren, want de belangrijkste wedstrijd komt nog."

Net als Van Maasakker ziet Annan haar team in het toernooi groeien. "We waren niet volledig in vorm en zelfs vandaag zag je Nederland nog niet op z'n best. Wij kunnen nog beter!"

In de finale van de EK hockey speelt Nederland tegen Duitsland. In de halve finales rekenden de Duitse vrouwen af met Spanje:

Duitsland tegenstander Oranje in finale EK hockey Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame