Caeleb Dressel heeft bij de WK in Gwangju voor de vierde keer goud gepakt
NOS Sport

Dressel pakt gouden plak nummer vier, vijf en zes, toch nog WK-titel Ledecky

Caeleb Dressel heeft tijdens de WK in Gwangju zijn vierde en vijfde gouden medaille bemachtigd. De 22-jarige Amerikaan won zowel de 50 meter vrije slag, de 100 meter vlinder als de 4 x 100 meter estafette.

Op de 50 meter vrij was Dressel met een tijd van 21.04 sneller dan de Brazilaan Bruno Fratus en de Griek Kristian Gkolomeev, die beiden op 21.45 aantikten.

Na zijn wereldrecord op de 100 meter vlinderslag van vrijdag maakte Dressel ook op die afstand de verwachtingen waar met een zege (49.66). Andrey Minakov en Chad le Clos pakten voor Kristof Milak verrassend het zilver en brons.

Met de gemengde estafetteploeg van de Verenigde Staten versloeg Dressel in de finale Australië in een spanende race. Nederland deed met Kyle Stolk, Jesse Puts, Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo ook verdienstelijk mee en werd zesde.

Bekijk hieronder hoe Dressel drie keer goud pakt:

Dressel won eerder al de 100 meter vrij, de 50 meter vlinder en de 4 x 100 meter vrij. Zijn aantal wereldtitels staat nu op dertien.

Vrouwen

Katie Ledecky redde haar WK met een wereldtitel op de 800 meter vrij. De Amerikaanse werd als kampioen onttroond op de 400 meter en meldde zich om medische redenen af voor 200 en 1500 meter vrij.

Ledecky pakt toch nog WK-goud dankzij indrukwekkende eindsprint

Grote vraag was voor de race of ze fysiek de strijd aankon met Simona Quadarella en het antwoord gaf ze in de vorm van een indrukwekkende eindsprint.

Op de 200 meter rugslag was de tiener Regan Smith de beste. De 17-jarige Amerikaanse zette vrijdag een wereldrecord neer in de halve finale en lag lang op koers om dat een dag later alweer te verbeteren. Dat lukte echter net niet.

Tienersensatie Smith (17) pakt WK-goud op de 200 meter rugslag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl