Jaïro Riedewald en Anwar El Ghazi juichen, Mickey van der Hart baalt
NOS Voetbal

Cadeautje Go Ahead brengt Ajax zege

Ajax heeft het gat met PSV niet nog groter laten worden. De Amsterdammers wonnen na drie wedstrijden waarin het niet tot scoren kwam met 2-1 bij Go Ahead Eagles. Wel had het voor de winnende treffer een blunder van doelman Mickey van der Hart nodig.

De openingsfase was voor de thuisploeg, net als de eerste kans: uit een voorzet van Wesley Verhoek kon Jeffrey Rijsdijk scoren, maar hij kopte de bal recht in de handen van Cillessen. Ajax kreeg gaandeweg meer grip op de wedstrijd en Go Ahead werd naar achteren gedwongen. Anwar El Ghazi schoot na een aanval over links en een voorzet van Ricardo Kishna in het zijnet. Kishna probeerde het even later nog eens en dit keer leverde zijn voorzet op maat wel een treffer op van El Ghazi.

  • ANP Pro Shots
    Door een blunder van Mickey van der Hart verloor Go Ahead Eagles met 2-1 van Ajax
  • ANP Pro Shots
    Frank De Boer wijst, collega Foeke Booy baalt tijdens Go Ahead Eagles-Ajax (1-2)
  • Pro Shots
    Anwar El Ghazi snoert de supporters de mond
  • Pro Shots
    Go Ahead Eagles viert de gelijkmaker
  • Pro Shots
    Jasper Cillessen heeft geen antwoord op de inzet van Sjoerd Overgoor

Geweldige uithaal

Ook het begin van de tweede helft was voor Go Ahead met kansen voor Rijsdijk en Glynor Plet. Ajax verloor veel duels en was alleen gevaarlijk bij dode spelmomenten. Zo kon Van der Hart een vrije trap van Lasse Schöne maar net over de lat werken.

Omdat de marge nog minimaal was en Ajax niet kon doordrukken, kon Go Ahead blijven hopen op de gelijkmaker. De 1-1 leek al in de maak toen Verhoek met een voorzet invaller Jules Reimerink vond, maar hij schoot uit stand hoog over. Even later was het alsnog raak, toen Sjoerd Overgoor na slecht uitverdedigen van Ajax met links uithaalde en de bal via de vingertoppen van Jasper Cillessen en de paal binnen vloog.

Enorme blunder

Go Ahead merkte dat er meer in zat, ging op jacht naar de zege, maar kwam bedrogen uit. Ajax-huurling Van der Hart kreeg, waarschijnlijk vanwege een polletje, een terugspeelbal van Verhoek niet onder controle en zag de bal tergend langzaam in het doel verdwijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl