Fernando Llorente en Vincent Janssen lopen balend het veld af
NOS Voetbal

Spurs kennen slechte generale in aanloop naar halve finale tegen Ajax

Tottenham Hotspur heeft de laatste wedstrijd voor het treffen met Ajax in de halve finales van de Champions League, dinsdagavond op het programma, verloren. West Ham United was zaterdag in het Spurs-stadion met 1-0 te sterk. Het was de eerste nederlaag in het nieuwe stadion, waar Tottenham al vier keer wist te winnen.

De thuisploeg begon sterk en kreeg een paar kansen via Son Hueng-min, Lucas Moura en Christian Eriksen, maar zeker na rust bood West Ham meer dan goed partij. Na ruim een uur sloegen de bezoekers toe. Voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic bediende Michail Antonio met een mooi passje en die schoot binnen.

De Spurs zetten nog wel aan en brachten in de slotfase Vincent Janssen binnen de lijnen. De spits kreeg in de slotminuut de kans op de gelijkmaker en werd nog bijna de held van de middag, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

Pochettino wil 'niet te lang stilstaan' bij domper

Manager Mauricio Pochettino wijzigde zijn elftal op vier plekken ten opzichte van het vorige duel. Tevens experimenteerde hij met zowel Lucas Moura als Fernando Llorente in de spits, want dinsdag tegen Ajax mist hij in de aanval zowel Son (geschorst) als Harry Kane (enkelblessure).

"Het is moeilijk om je voor te bereiden op een halve finale tegen zo'n goed team als Ajax", kroop hij wederom in de rol van underdog. "De wedstrijd van vandaag moeten we snel vergeten. We moeten door, op naar dinsdag."

Over de personele problemen hield Pochettino zich op de vlakte. Kane, Serge Aurier en Erik Lamela zijn er definitief niet bij, maar wellicht keren Moussa Sissoko en Harry Winks snel terug op het veld. "We gaan kijken hoe ze ervoor staan."

CL-ticket

De nederlaag is ook slecht nieuws voor Tottenham in de strijd om een plaats bij de eerste vier in de Premier League (goed voor een Champions League-ticket). De ploeg staat nu nog derde, maar door de nederlaag kunnen concurrenten Chelsea (drie punten achterstand) en Arsenal (op vier punten) dichterbij komen. Beide clubs komen zondag in actie.

Ryan Babel scoort prachtig voor Fulham tegen Cardiff City

Ryan Babel liet zich zien bij het al gedegradeerde Fulham. De oud-Ajacied schoot tegen Cardiff City prachtig raak van afstand en bezorgde zijn ploeg daarmee drie punten (1-0).

Voor Cardiff dreigt degradatie. De achterstand op nummer zeventien Brighton, dat later zaterdag nog tegen Newcastle speelt, is drie punten. Na dit weekeinde hebben de clubs nog twee duels te gaan.

Naast Fulham is ook Huddersfield Town al gedegradeerd.

Uitslagen Premier League

Tottenham Hotspur-West Ham United 0-1
Southampton-Bournemouth 3-3
Watford-Wolves 1-2
Crystal Palace-Everton 0-0
Fulham-Cardiff City 1-0
Brighton-Newcastle United 1-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl