Pochettino klaagt over rustdagen Ajax: 'Oneerlijk' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Terwijl Ajax dit weekend geniet van een vrij weekend en zich optimaal kan voorbereiden op het halvefinaleduel van dinsdag in de Champions League, moet tegenstander Tottenham Hotspur zaterdag vol aan de bak tegen stadgenoot West Ham United in de Premier League. "Oneerlijk", zegt trainer Mauricio Pochettino.

"Ik klaag niet, maar feit is dat het oneerlijk is", gaat de trainer van Tottenhem Hotspur verder. "Als wij andersom een week voorbereidingstijd hadden voor de halve finale tegen Ajax en Ajax moest zaterdag spelen, had ik er hetzelfde over gedacht. Dan was het oneerlijk voor Ajax geweest."

De KNVB verplaatste speelronde 33 van de eredivisie naar woensdag 15 mei. De Spurs spelen zaterdag om 13.30 uur thuis tegen West Ham en de belangen zijn groot in de Londense derby. De ploeg van Pochettino is nog volop verwikkeld in de strijd om een plek bij de eerste vier in de Premier League.

"De realiteit is dat Ajax meer tijd heeft om zich voor te bereiden en geen risico loopt op blessures", aldus de Argentijnse coach. "Het wordt zaterdag een emotionele wedstrijd en we zullen alles moeten geven. Het is een wedstrijd die we moeten winnen in de strijd om een plek bij de eerste vier."

Programma Ajax en Tottenham Hotspur

Datum Wedstrijd Competitie
27 april, 13.30 uur Tottenham Hotspur-West Ham United Premier League
30 april, 21.00 uur Tottenham Hotspur-Ajax Champions League
4 mei, 13.30 uur Bournemouth-Tottenham Hotspur Premier League
5 mei, 18,00 uur Willem II-Ajax KNVB-beker
8 mei, 21.00 uur Ajax-Tottenham Hotspur Champions League
12 mei, 14.30 uur Ajax-FC Utrecht Eredivisie
12 mei, 16.00 uur Tottenham Hotspur-Everton Premier League
15 mei, 19.30 uur De Graafschap-Ajax Eredivisie
1 juni, 21.00 uur Ajax/Tottenham Hotspur-Liverpool/FC Barcelona Champions League

STER reclame