Holdener prolongeert wereldtitel op combinatie, Vonn doorstaat 'training' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Wendy Holdener heeft in het Zweedse Åre de wereldtitel geprolongeerd op de combinatie (afdaling en slalom). De Zwitserse werd vijfde op de afdaling en derde op de slalom en was daarmee 'overall' de beste van het veld.

Ze bleef Petra Vlhová, die Slowakije de eerste WK-medaille bezorgde, 0,03 voor. Het brons ging naar de Noorse Ragnhild Mowinckel, die op 0,45 achterstand finishte.

Ramona Siebenhofer zette de beste tijd neer op de afdaling, maar na een mindere slalom liep de Oostenrijkse het podium op 0,04 mis. Ze eindigde nog net voor de Canadese Roni Remme. Die kon geen potten breken op de afdaling (28ste), maar was de snelste op de slalom en rukte zo nog op naar de vijfde plaats.

Lindsey Vonn

De Amerikaanse Lindsey Vonn deed alleen mee op de afdaling en sloeg de slalom over. De 34-jarige Amerikaanse skidiva noteerde de achtste tijd. Ze gebruikte de race als voorbereiding op haar afscheidsrace, de afdaling op zondag.

STER reclame