Kan Vos haar achtste wereldtitel pakken? 'De concurrentie is hevig' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Met twaalf regenboogtruien puilt de prijzenkast van Marianne Vos behoorlijk uit. Zeven daarvan veroverde ze in het veldrijden, maar behoort de inmiddels 31-jarige wielrenster zaterdag ook tot de favorieten op de WK? Haar laatste wereldtitel dateert immers van 2014.

"Ik denk dat het kan, maar de concurrentie is hevig", weet Vos. Wat heet, het rijtje kanshebbers is lang in het Deense Bogense.

Lucinda Brand bijvoorbeeld, afgelopen weekend nog de beste in de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide en regerend Nederlands kampioen. Vos: "De laatste weken is Brand in absolute topvorm."

Marianne Vos werd vorig jaar 18de op de WK veldrijden ANP

Of Sanne Cant, die twee jaar geleden in het Luxemburgse Biels een stokje stak voor de achtste wereldtitel van Vos, door de Brabantse in een rechtstreeks sprintduel af te troeven. "Ook Cant doet het nu goed", oordeelt Vos over de Belgische, die ook vorig jaar de titel opeiste en haar regenboogtrui andermaal verdedigt.

En wat te denken van Katie Compton, die al vier keer WK-zilver won, waaronder vorig jaar. "Compton is onverwacht goed, eigenlijk", vervolgt Vos, die de 40-jarige Amerikaanse zondag nog tweede zag worden achter Brand in Hoogerheide.

En Vos zelf? "Ik hoor ook ergens tussen dat rijtje. Ik denk dat ik nu hetzelfde niveau heb als tussen 2009 en 2014", zegt de Bossche routinier, die in die jaren liefst zes keer op rij 's werelds beste veldrijdster was.

De laatste weken is Lucinda Brand in absolute topvorm.

Marianne Vos

Dat het tegenwoordig dringen is aan de top in het veldrijden, ligt vooral aan de anderen. "De concurrentie rijdt harder en is breder geworden. Je ziet het aan de startvelden, aan de aandacht, dat de sport enorm is gegroeid de afgelopen jaren."

Vos, die dit seizoen een unicum beleefde door voor het eerst in haar carrière het wereldbekerklassement op haar naam te schrijven, ziet het tevreden aan. "Die ontwikkeling juich ik uiteraard alleen maar toe."

De lange crosscarrière van prijzenpakker Marianne Vos Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame