Djokovic met speels gemak naar finale in Melbourne

Net als Rafael Nadal heeft ook Novak Djokovic met speels gemak de finale van de Australian Open bereikt. De Servische nummer een van de wereld gaf een demonstratie weg tegen de Fransman Lucas Pouille: 6-0, 6-2, 6-2.

Als het publiek al uit z'n dak gaat wanneer je een game wint, dan gaat er iets niet goed. Het overkwam Pouille - de verrassende halvefinalist in Melbourne - toen hij in de tweede en derde set hevig zwetend op 1-1 kwam.

Lucas Pouille werd helemaal gesloopt door Novak Djokovic AFP

Het overige applaus was allemaal voor Djokovic, die de Fransman van hoek naar hoek stuurde en haast foutloos speelde. Hij sloeg 24 winners en slechts 5 onnodige fouten, terwijl Pouille 27 keer in de fout ging.

Met zes titels zevende finale in

Djokovic staat voor de zevende keer in de finale van de Australian Open. Zijn vorige zes finales won hij allemaal. In totaal beschikt hij nu over veertien grandslamtitels. Dat zijn er zes minder dan Roger Federer en drie minder dan Nadal.

Meeste grandslamtitels

Speler Totaal Australian Open Roland Garros Wimbledon US Open
Roger Federer 20 6 1 8 5
Rafael Nadal 17 1 11 2 3
Novak Djokovic 14 6 1 4 3
Pete Sampras 14 2 0 7 5
Roy Emerson 12 6 2 2 2
Rod Laver 11 3 2 4 2
Björn Borg 11 0 6 5 0

"Dit was een van mijn beste wedstrijden ooit op deze baan. Ik zou zeker een kaartje kopen voor de finale", zei Djokovic vooruitkijkend naar zijn duel met Nadal. Gehoopt wordt op een eindstrijd als in 2012. De Serviër versloeg de Spanjaard toen in een legendarisch duel van bijna zes uur met 7-5 in de vijfde set.

Ter voorbereiding op de halve finale sprak Djokovic nog even kort telefonisch met zijn vier jaar oude zoontje Stefan, voordat die naar school ging. "Dat was drie kwartier voor de wedstrijd. Hij had het over Spiderman en zo. Hij wenste me ook succes en zei: zorg dat je wint."

STER reclame