Stefanos Tsitsipas EPA

Stefanos Tsitsipas heeft op de Australian Open de halve finales bereikt. Het Griekse toptalent, als veertiende geplaatst in Melbourne, was met 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 (2) te sterk voor de Spanjaard Roberto Bautista Agut.

De 20-jarige Tsitsipas had in de vorige ronde Roger Federer verslagen en ging de partij in als favoriet. Die status maakte hij volledig waar, al begon hij de wedstrijd met het inleveren van zijn service. De jongeling slaagde er echter in de schade te repareren en de set toch nog naar zich toe te trekken. In de tweede set brak wisselvalligheid hem op.

Bautista, die met drie vijfsetters in de benen aan het duel was begonnen, dreigde met een 4-2 voorsprong in de derde set de regie in handen te nemen, maar de opnieuw met veel durf spelende Griek knokte zich terug. Met een uitstekend gespeelde tiebreak, waarin zijn als 22ste ingeschaalde opponent geen enkel punt op eigen service pakte, haalde hij de vierde set binnen en daarmee de zege.

Stefanos Tsitsipas viert zijn overwinning op Roberto Bautista Agut EPA

Met zijn overwinning is hij met zijn 20 jaar en 168 dagen de jongste speler die in de halve finales staat van een grandslamtoernooi sinds Novak Djokovic op de US Open in 2007.

Geen toeval

"Dit is een sprookje. Het lijkt wel alsof ik in een droom leef", reageerde Tsitsipas. "Dit is waar ik al die jaren zo hard voor heb gewerkt. Voor het begin van het toernooi heb ik gezegd dat het bereiken van de laatste vier mijn doel was. Nu is dat realiteit. Dat is allemaal heel mooi."

"Ik ben blij dat ik vandaag weer goed gespeeld heb. Dat bewijst dat mijn overwinning op Federer geen toeval was", stelde hij bovendien tevreden vast.

Sensatie Tsitsipas blijft ontspannen op Australian Open Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame