Serena Williams EPA

Serena Williams heeft zich met groot gemak geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. De zevenvoudig winnares was met 6-2, 6-1 veel te sterk voor Dajana Jastremska.

De 18-jarige Oekraïense is een van de aanstormende talenten op de WTA tour. Ze won enkele maanden geleden in Hongkong haar eerste toernooi en staat volgende week voor het eerst in de top-50.

Maar Williams bleek nog een maatje te groot. De 37-jarige Amerikaanse sloeg twintig winners, waarvan acht aces, en gunde haar opponente geen enkel breekpunt. Na ruim een uur had Williams, die nog maar negen games verloor in drie partijen, de buit binnen.

Naomi Osaka EPA

Naomi Osaka reikte in Melbourne eveneens tot de vierde ronde. De Japanse, als vierde geplaatst, had wel een fikse aanloop nodig tegen Hsieh Su-Wei: 5-7, 6-4, 6-1.

De winnares van de US Open speelde een waardeloze eerste set, waarin ze liefst twintig afzwaaiers produceerde. Toen ze in de tweede set met 4-1 achter kwam te staan, leken haar dagen op de Australian Open geteld.

Hsieh, die haar drie zeges op toptienspeelsters allemaal op een grandslamtoernooi boekte, kon echter niet doordrukken. Osaka raakte eindelijk gewend aan het eigenaardige spel van de Taiwanese (ze slaat alles dubbelhandig en maakt veel gebruik van dropshots) en verloor nog maar een game.

Jelina Svitolina EPA

Osaka stond een break achter in de derde set, Jelina Svitolina moest tegen Zhang Shuai zelfs een achterstand van twee breaks repareren. De als zesde geplaatste Oekraïense slaagde daar wel in: 4-6, 6-4, 7-5.

Svitolina stond met 3-0 achter in die laatste set, maar met vijf games op rij wist ze de schade snel te herstellen. Zhang gaf niet zomaar op en kwam terug tot 5-5. Twee games later was de winst echter binnen voor de winnares van de WTA Tour Championships in oktober.

Svitolina treft nu Madison Keys in de achtste finales. De Amerikaanse versloeg Elise Mertens met gemak (6-3, 6-3). Keys won de twee eerdere ontmoetingen met de Oekraïense.

STER reclame