Baalochtend Puts bij WK zwemmen in 'allersterkste veld ooit'

Jesse Puts heeft een beroerde ochtend achter de rug bij de WK zwemmen kortebaan in het Chinese Hangzhou. De man die bij de vorige WK in 2016 nog verrassend goud pakte op de 50 meter vrije slag plaatste zich niet voor de avondsessie met finales en halve finales.

Op de 50 meter vrij moest Puts een swim-off winnen van de Pool Pawel Juraszek om naar de finale te mogen, maar dat lukte hem niet. Juraszek tikte in 20,98 aan en Puts in 21,08, slechts 0,03 boven zijn Nederlandse record.

"Dit 50 vrij-veld is het allersterkste veld dat ik ooit in mijn leven gezien heb. Dan ben ik blij dat ik negende word met bijna een persoonlijk record. Het gaat wel weer goed komen", aldus Puts, die ook bleef steken in de series van de 50 meter vlinderslag. Daarin werd hij 26ste.

Individueel zat het Puts vooralsnog dus niet mee dit WK, maar met de gemengde estafetteploeg won hij wel twee keer zilver: op de 4x50 vrije slag en de 4x50 wisselslag.

De Waard en Kromowidjojo in halve finales

Voor Maaike de Waard en Ranomi Kromowidjojo viel er wel wat te lachen. Zij plaatsten zich voor de de halve finales van de 50 meter rugslag. De Waard werd met 26,48 vierde in de series en Kromowidjojo, die gisteren goud pakte op de 100 vrij, met 26,63 twaalfde.

STER reclame