Max Verstappen AFP

Hij was duidelijk niet tevreden over het verloop van de kwalificatie voor de laatste Formule 1-race van het seizoen. Max Verstappen bleef in Abu Dhabi op de zesde plaats steken, nog achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. "Het was vooral glijden met de achterkant van de wagen", gaf de Nederlander aan.

Bandentemperatuur

Vooral de bandentemperatuur zat de Nederlander dwars. "In het tweede deel van de kwalificatie had ik er al last van. Bij mijn eerste ronde in het laatste deel van de kwalificatie ook. Ik zei tegen het team dat de banden moesten afkoelen. Op de baan bleek het nieuwe setje nog vijf graden warmer dan het oude. Toen ben ik maar naar binnengegaan", zei hij over zijn voortijdige aftocht.

De zesde plaats bij de start was een tegenvaller. "Het kan in elk geval veel beter", constateerde de Nederlander, die pas voor de zesde keer dit seizoen zijn teamgenoot Daniel Ricciardo moest laten voorgaan in de kwalificatie.

Geen balans

"We hebben geen goede balans gevonden. Het is zoals het is, maar ik denk dat er nog wel wat mogelijk is in de race. In Brazilië was de kwalificatie ook niet top", keek de Red Bull-coureur terug op de vorige GP, waar hij door een incident met Esteban Ocon van de zege werd beroofd maar wel nog als tweede finishte.

Verstappen vertrekt zondag op de zachtste band, de hypersoft. Lewis Hamilton start van pole op ultrasofts, net als Sebastian Vettel. Dat kan in elk geval een spectaculaire start opleveren in Abu Dhabi.

Ricciardo eindelijk sneller

Ricciardo, die de afgelopen maanden vooral met pech te kampen had, stond eindelijk met een een grijns op zijn gezicht. "Ik had liever op P4 gestaan, maar Kimi Räikkönen pakte die plaats van me af. Dit circuit heeft me altijd veel plezier gegeven. Ik hoop dat we zondag wat actie kunnen laten zien", zei de bij Red Bull vertrekkende Australiër.

STER reclame